RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo er ikke hellig

Sist oppdatert:
Fredag 22. august 2003 kan gå inn i historiebøkene som dagen hvor det er noen som tør å ta til motmæle mot Drillo. For første gang går en profilert kommentator ut mot debattstilen til landslagets mest suksessfulle trener.

Ingen kan ta fra Drillo hans utrolige suksess med det norske landslaget, og ingen som var til stede i Marseille og så Norge slå Brasil 2-1 glemmer den kvelden.

SI DIN MENING:
Bør vi lytte mer eller mindre på Drillo?
Mer
Mindre
Bryr meg ikke

Se resultat
Men samtidig er det påfallende hvor lett norske kommentatorer og sportsjounalister har latt seg dirigere av Drillos debattstil. De gangene noen har våget seg frempå, har fotballprofessoren slått dem i bakken med latterliggjøring.

Derfor er det befriende å se at VG-kommentator Truls Dæhli tør der andre tier: - Ikke lytt til Drillo lenger, er Dæhlis oppfordring.

Fotballfaglig handler debatten om 4-5-1, langpasningen og om spillere som Martin Andresen, som faktisk tør å holde på ballen og spille gjennom midtbanen, markerer et klart brudd med Drillo-stilen.

Ja, sier Dæhli - nei, sier Drillo (og Semb).

Endelig, sier vi. Levende fotball er underholdningsindustri. Hvis man er så redde for å irritere fotballprofessoren at man ikke tør å diskutere, da blir det dønn kjedelig og lite engasjerende. Og hvis det bare er fagfolkene som kan mene noe kvalifisert, da er fotball redusert til en eksklusiv klikk.

Som tilskuer er det i hvert fall bånn kjedelig å se en omgang med langpasninger mot et østeuropeisk bunnlag når vi ikke engang vinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere