RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo scoret trøstemål

Sist oppdatert:

Men det var Bruno som ordna den første seieren. Det aller første møtet i toppdivisjonen mellom Vålerenga og Strømsgodset fant sted i bohemenes tidsalder på Vålerengas reservebane Ullevaal stadion. 6. oktober 1967 i seriens tredje siste runde ordna Bruno to mål i 2. omgang som ga 2-0 i protokollen.

Kampen var ikke særlig morsom, men avgjort dramatisk og begge lag hadde gode sjanser i begge omganger i en kamp med svært gode keepere.

Vi siterer fra Aftenposten:

Dommeren ble en hovedperson. Det var umulig å være enig med ham i at det ikke var offside før VIFs første mål, men det var like umulig å finne grunnlag for det straffesparket SIF fikk tildelt seks-syv minutter før slutt. Da hadde Strømsgodset sjansen til 1-1 og et uhyre verdifullt poeng, men det ble satt rett på keeper, absolutt rett på. På slutten hendte det at 21 spillere var over Vålerengens banehalvdel, men noen sekunder før slutt var så Egil ”Drillo” Olsen ikke offside. Han befant seg på egen banehalvdel da fremspillet kom, stormet i ensom majestet fremover og leverte i siste innsats ballen til Einar Bruno Larsen som satte punktum: 2-0. Det var en real scoring. Ikke skal Oslo-laget berømmes for noe stort anlegg over spillet, men seieren gikk nok den rette veien.

Første kamper

Det første oppgjøret mellom lagene fant sted under spesielle forhold 3. september 1939. To dager tidligere hadde Tyskland invadert Polen og 2. verdenskrig var i gang. Norgesseriekampen i 1. divisjon, distrikt II, avdeling B endte med tap 0-2 på Jordal stadion. Dette var seriens 6. runde, men det hele ble avbrutt etter påfølgende kamp pga. krigsutbruddet.

Det skulle gå 28 år før lagene igjen skulle møtes i sin første tellende obligatoriske kamp. 4. juni 1967 møtte vi Strømsgodset i toppserien og gikk på en smell i Drammen da VIF tapte 1-4 foran 7.000 tilskuere. Vår alles kjære Drillo scoret vårt trøstemål. I vårt første hjemmemøte gikk det imidlertid bedre. På vår reservebane, Ullevaal stadion, satte vi SIF på plass som fortalt over.

egildrillowp 670
egildrillowp 670

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere