Drita pensjonist bak rattet

Etter at bilen han førte hadde vært over alt i begge kjørefelt på Straumevegen, rykket politiet ut. Blodprøven av sjåføren viste oppunder to i promille.

Bergen tingrett dømte torsdag mannen til 36 dager betinget fengsel og 30.000 kroner i bot. Hvis mannen ønsker å kjøre bil igjen, må han gå opp til ny bilførereksamen om to og et halvt år.

Å sitte seg bak rattet med en så høy promille straffes nesten uten unntak med ubetinget fengsel, men denne gangen fant retten det uforsvarlig å bure mannen inne. Grunnen er 68-åringens skrantende helse.

To flasker vin
Det var en medbilist som i fjor sommer varslet politiet, etter å ha vært vitne til den «helt ute på tur»-kjøringen. Mannen hadde tidligere på dagen fyrt i seg to flasker vin under et måltid sammen med sin samboer.

Etter at politiet kom på sporet av gamlefar, ble de hengene i halen på ham i over en kilometers før de klarte å stoppe ham. Vel inne på stasjonen fikk to politibetjenter en tirade med skjellsord slengt i fleisen.

Etter et antall advarsler, ble de lei av fyllapreiket og slang på en seperat anmeldelse for den verbale sjikaneringen.

Det var for første gang denne eldre herren forrige torsdag stod foran en dommer. Han slapp lenkene for denne gang, men det var under sterk tvil han fikk forlate rettssalen som en noe fattigere, men fri mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag