*Nettavisen* Nyheter.

Dritings sjåfør frikjent

Det eneste Midthordland Tingrett er sikre på er at sjåføren var full. Men siden de ikke vet hvem som kjørte i fylla frifant de tiltalte.

15.01.06 14:09

Samboerparet fra Sotra hadde vært på osteparty hos noen venner for halvannet år siden. Ostepartyet hadde utartet og begge var dritings. Den eneste edru personen i huset var sønnen og da han kom kjørende inn på tunet etter en sen tur, holdt han på å bli rygget på av tiltaltes bil. Han hoppet ut og ropte tiltaltes navn og at han måtte stoppe, men han innrømmet i retten at han ikke så hvem som kjørte. Han bare gikk ut fra at det var tiltalte.

Han besluttet å ta med seg foreldrene, som heller ikke var edru, for å se etter hvordan fyllekjøringen hadde forløpt.

Kjørte utfor

De fant bilen kjørt utfor omtrent 500 meter fra tiltaltes hjem.

I hjemmet fant de tiltalte fullt påkledd. De spurte om han hadde kjørt i fylla, men han nektet. Han mente samboeren lå oppe og sov.

Det gjorde hun ikke. Henne fant de i nærheten av stedet der festen hadde foregått. De kjørte henne så til stedet bilen lå, fordi hun nektet å tro at den var kjørt utfor. Hun satte seg inn i bilen og fant bilnøkkelen og da politiet dukket opp litt senere innrømmet hun at det var hun som hadde kjørt.

Hvem kjørte?

Og slik endte det. Med to fulle mennesker, hvorav den ene hadde kjørt bil, men der ingen var i stand til å bevise hvem som hadde gjort det. Hadde mannen som han sa, gått hjem. Hadde samboeren i stedet for å sove på en trapp som hun fortalte først, våknet og kjørt bilen utfor veien som hun innrømmet overfor politiet, og så gått tilbake til festen? Det vil vi aldri få svar på.

Dermed gikk den heldige fyllekjøreren fri 21 dagers fengsel, fri 15 000 i bot og fri saksomkostninger, hvem han eller hun er..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.