For mandagen er det sendt ut to farevarsler fra Meteorologisk institutt. I Finnmark er det fare for mye is.

– Vi sender kun farevarsel når det er snakk om underkjølt regn, men det er nok glatte veier mange andre steder også, så vær obs på det, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Julie Solsvik Vågane til Nettavisen.

Det er også sendt ut farevarsel for mye nedbør i Salten, Ofoten og Lofoten. Det er det ventet opptil 50 mm nedbør på 12 timer, men regnværet skal roe seg i løpet av ettermiddagen.

Se grafikker for farevarslene som er sendt ut for mandag lenger nede i saken.

Les også: NAF roper varsku – har du sjekket dette tallet?

Regntung start på uken

Men det er ikke bare der det vil komme nedbør mandag. Over hele landet vil det dryppe fra himmelen, opplyser meteorologen.

– Det vil bli en del nedbør andre steder også, men ikke nok til at vi har sendt ut noe farevarsel, sier Vågane.

Eksempelvis er det meldt en regnskur i løpet av ettermiddagen i Trondheim, i Bergen vil det regne jevn og trutt gjennom hele dagen og i Stavanger vil det regne på fra ettermiddagen og utover kvelden.

Les også: Dette risikerer du om du glemmer å sjekke hytta når det blir kaldt (+)

Meteorologen forsikrer om at det ikke ser ut til at nedbøren kommer i form av snø, i hvert fall ikke langs kysten.

– Det vil bli plussgrader langs kysten. Den snøen som har kommet rundt omkring vil nok regne vekk, sier Vågane.

Litt vind må man også regne med, spesielt nordpå.

– Det vil også bli mye vind flere steder. Det blåser opp til sterk kuling, spesielt fra Møre og Romsdal og videre nordover. Vinden langs kysten vil ta godt, sier hun.

– Én landsdel slipper unna

En landsdel som ser ut til å gå klar for nedbør, er Østlandet. Der vil det ikke bli direkte pent vær, men oppholdsvær og skyer. I fjellene østpå vil det også blåse opp til stiv kuling.

Utover uken og frem til helgen vil det fremdeles komme regnvær flere steder. Bygene kommer inn vest- og sørvest fra.

– Det er stort sett i Vestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge det vil komme mest nedbør de neste dagene. Det kommer flere runder med lavtrykk, spesielt langs kysten fra Rogaland og nordover. Igjen så vil det bli mindre på Østlandet, men onsdag kan det hende det kommer litt påfyll sånn nedbørsmessig også der, sier meteorologen.

Ingen endring mot helgen

– Inn mot helgen starter det i hvert fall med det samme. Det kommer fremdeles lavtrykk fra fredagen, som gir regn langs store deler av landet unntatt på Østlandet, sier hun.

I Nord-Norge vil temperaturene være lavest, spesielt på torsdag, fredag og inn i helgen. Meteorologen sier den nedbøren som kommer kan komme i form av sludd og snø.

– Det er ingen dager noen steder som tydelig utpreger seg som finværsdager. Det er generelt sett jevnt og trutt med nedbør, sier Vågene og fortsetter:

– Det kan jo hende man får fylt opp vannmagasinene noe, så det er jo positivt, avslutter meteorologen med.