Gå til sidens hovedinnhold

Drive-in id-feiring på Tryvann

Det var utsolgt på Tryvann i Oslo da Rabita-moskeen arrangerte drive-in-feiring av den muslimske høytiden id al-fitr.

– Det er fullt hus og elektrisk stemning, sa prosjektansvarlig Arshad Jamil på telefon til NTB like før arrangementet startet søndag ettermiddag.

– Folk er i godt humør, fastslo han.

Koronaviruset har gjort det vanskelig med tradisjonell feiring av id al-fitr i år. Men på Tryvann fikk deltakerne sitte trygt i bilene sine mens det var program fra scenen, bønn, sirkusartister mellom bilene, sang, underholdning og utdeling av is, snacks og godteri til voksne og barn.

– Alt skjer selvfølgelig i tråd med smittevernreglene, forsikrer Jamil.

Id al-fitr markerer slutten på den muslimske fastemåneden ramadan.

Søndag innledet muslimer over hele verden feiringen av id. Den tre dager lange festen som markerer slutten på fastemåneden ramadan, feires vanligvis med bønn i moskeen, store familiefester med mye mat og innkjøp av nye klær, gaver og søtsaker.

Men i år må mange av verdens 1,8 milliarder muslimer feire innelåst i hjemmet på grunn av strenge restriksjoner mot spredningen av koronaviruset. Mange steder ble reglene innskjerpet etter at en delvis åpning endte med nye smittetilfeller.

I mange land, blant dem Tyrkia, Irak og Jordan, er det portforbud døgnet rundt, og i andre land som Egypt er store samlinger for å be forbudt.

(©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget