*Nettavisen* Nyheter.

Driver gjøn med nettsvindlere

Nettbrukere over hele verden oversvømmes av e-post fra Nigeria-baserte svindlere. I New Zealand er det blitt populært å drive gjøn med skurkene.

De svarer tilsynelatende troskyldig på epostene, og sier at de så absolutt er interessert. De trenger bare et bevis på at dette ikke er juks - for eksempel et foto av den nigerianske avsenderen med et brød plassert på tvers på toppen av hodet.

Ett av tilbudene om gull og grønne skoger havnet hos en oppvakt 17-åring fra Auckland, som mailet tilbake at han var sjef for et flernasjonalt selskap og gjerne ville være med på opplegget. Som sikkerhet for at det ikke dreide seg om lureri, krevde han detaljerte opplysninger om avsenderens dress.

- Disse folkene er ikke særlig gode i engelsk, og du kan ha mye moro med dem ved å lure dem til å tro at du biter på kroken, sier 17-åringen som bare kaller seg Vek.

Det newzealandske forbrukerdepartementets talskvinne Julie Allan advarer mot slik oppførsel.

- Det er dumt og kan være farlig å forsøke å lure folk som i utgangspunktet ikke er noe annet enn samvittighetsløse forbrytere, sier Allan.

Hennes anbefaling til folk som mottar epost med tilbud fra Nigeria, er kort og godt at de sletter posten og glemmer hele greia.

(NTB-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.