*Nettavisen* Nyheter.

Drivstofflekkasje stoppet Norwegian-fly

Foto: Nilsson, Johan

Alle passasjerene måtte ut da det begynte å piple drivstoff fra et Dreamliner-fly like før avgang.

20.01.14 15:19

Norwegians Dreamliner-fly skulle ta av fra Bangkok, men idet flyet var i ferd med å taxe ut på rullebanen ble det oppdaget en lekkasje fra en ventil ved drivstofftanken. Dermed måtte flyet stoppe, og alle passasjerene ble evakuert.

- Det var aldri noen fare for passasjerene, men prosedyrene er slik at man setter i verk en rekke tiltak når noe sånt blir oppdaget. Alle passasjerene ble evakuert og senere brakt til et hotell. Der får de tilbringe natten, og det blir en ny avgang mandag morgen klokka 04.00, opplyser informasjonssjef Charlotte Holmberg Jacobsson i Norwegian til Nettavisen.

Det var 285 passasjerer om bord i flyet som skulle fly fra Bangkok til Oslo.

- Vi beklager denne forsinkelsen, sier Jacobsson. Hun sier at selskapet ikke har opplevd denne type problemer med Dreamliner-flyet tidligere.

Oppstyr

TV-profilen og forfatteren Thomas Leikvoll var en av passasjerene på flyet. Han forteller at flyet var klart til å ta av, da det ble oppdaget at drivstoffet hadde lekket, og nå lå i en stripe bak flyet.

- Det ble mye oppstyr på flyplassen, og det var åpenbart at dette var en situasjon de ikke hadde vært bort i før. Vi var allerede to timer forsinket, og etter at de oppdaget at det lekket bensin ble vi sittende i to timer til. Vi ble fraktet ut av flyet med brannbiler, sier Leikvoll til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPGITT: Leikvoll la søndag morgen ut denne beskjeden på Facebook. Foto: Thomas Leikvoll/Facebook

Inne på flyet begynte flere av passasjerene å ta bilder og filme, men over høytalerne ble de bedt om å skru av mobiltelefonene sine grunnet eksplosjonsfare.

- Om dette hadde vært sant, burde de ikke ha sendt oss ut av flyet med en gang? Jeg tror den egentlige grunnen var at de ikke ville at dette skulle komme ut.

Etterlyser en plan B

Han synes oppfølgingen av passasjerene fra Norwegian sin side har vært dårlig.

- Her i Thailand har vi ikke fått noen beskjeder for Norwegian, annet at noen har fått meldinger om at flyet går 22:00. Nå kan jeg ikke si at Norwegian ikke skaffet passasjerene hotell, hva som ble tilbudt andre vet jeg ikke. Men ingen hadde tilbudt oss noe når vi omsider valgte å løse dette selv. Norwegian er jo ikke her, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

I THAILAND: Thomas Leikvoll oppfordrer nå Norwegian til å ta ansvar. Foto: Privat/Thomas Leikvoll

Ifølge NRK koster Dreamliner-problemene Norwegian 100 millioner kroner bare i fjorårets tredje kvartal.

Norwegian har de siste ukene og månedene hatt massive problemer med sine nye langdistansefly. Blant annet var ikke et eneste fly fra Bangkok i rute i desember.

- Norwegian skylder hele tiden på små tekniske feil, men dette er ikke småting. Det som irriterer meg er at det ikke virker som om de har en plan B. Etter så mye kritikk de har fått, så kan de ikke lenger dytte dette foran seg, sier Leikvoll.

19 timer forsinket

Leikvoll håper nå at flyet går som planlagt klokken 22:00 i kveld, norsk tid. Men synes likevel det er leit av flyet ble såpass mye forsinket.

- Jeg går nå glipp av min sønns bursdag, og det er noe jeg hadde gledet meg til – og ikke minst noe han hadde gledet seg til.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag