RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drøm på 50 fot

Foto: SunQuest Motor Yachts Norway
En lystbåt på 40-50 fot er en drøm for mange. På størrelse med et middels norsk sommerhus, med toppfart på over 30 knop. Luksuriøst og komfortabelt, men også praktisk.

SunQuest Motor Yachts Norway AS ble etablert for et knapt år siden. Nå står tre flotte lystbåtskrog på rekke og rad i produksjonshallen i Florø. Byggenummer 1 er ferdig, og den første settes på sjøen om noen dager. Skroget er støpt i England, mens resten er gjort i Florø.

Båtnavnet er kjent for mange. SunQuest har vært i markedet lenge - også i Norge. Det norske selskapet har kjøpt navnet og rettighetene, og former til 40-44 og 50 forts luksusbåter.

Målet er å levere mellom fem og ti båter i året når alt er innlært. Det vil ta tid. Men SunQuest er ikke masseproduksjon. Det er høykvalitet i alle ender.

TV 2 Nettavisen vil komme tilbake med visning og test av båten i april.

Et steg om gangen
- Selskapet skal være nyskapende og ledende innen bygging av lystbåter i størrelser fra 40 fot til 60 fot, sier Ove Stavø, som er en av gründerne i SunQuest Motor Yachts Norway AS. Ove Stavø har frem til nå også fungert som daglig leder. - I første omgang satser vi på nasjonal basis. Vi tar et steg om gangen - og velger en forsiktig profil og ønsker å lære underveis.

På lengre sikt satser SunQuest internasjonalt. Det er i dag få eller ingen båtprodusent i Norge som bygger lystbåter i størrelser over 40 fot, mens markedet er i utvikling og ønsker større og større båter.

Legendarisk designer
SunQuest-båtene er designet av den legendariske John Bennett. Han har designet en rekke Princess-modeller og Fairline-modeller. Disse regnes som noe av det ypperste som finnes i markedet. SunQuest i Florø eier i dag formene til 40 og 50 fot luksusbåter, og har mulighet til å leiestøpe i andre former av samme serie.

Båtene blir innredet av fagfolk fra Vestnes Innredning, som har lang erfaring og leverer arbeid av høy klasse.

Målet er å bygge fire båter i 2005.

3 til 6 millioner
Båtmarkedet i Norge går mot større og kostbare båter. SunQuest vil konkurrere med Princess, Fairline og for eksempel Windy, og ligge i prisleiet mellom tre og seks millioner, avhengig av størrelse og utrustning.

Båtene som bygges i Florø har en omfattende utrustning. Byggenummer 1 har vært en utfordring i design og innredning.

Design
SunQuest har planer for ytterligere utvikling av båtene. Norske designmiljøer og Innovasjon Norge i Sogn og Fjordane er med i prosjektet. Det er samarbeid med Rovde Møbelfabrikk, og interiøret skreddersyes for norske behov.

Båter som skal brukes på Vestlandet må være praktiske og tåle mye både vær og tæring, sier produsenten. Skrogene er meget gode sjøskrog. I innredning, detaljer og materialvalg tar vi hensyn til at SunQuest skal tåle mye juling og uvær og røff bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere