RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORBANNET: Omstendighetene rundt «Marita» har ikke vært særlig heldige, og eieren måtte velge. Dama eller henne.
FORBANNET: Omstendighetene rundt «Marita» har ikke vært særlig heldige, og eieren måtte velge. Dama eller henne. Foto: Privat

Drømmekjøpet ble mareritt - nå har Jan Øivind gitt bort båten

Sist oppdatert:
Etter to måneder måtte han velge - kjæresten eller forheksede «Marita».

- Denne drømmen av en båt som vi siklet på i månedsvis gis nå bort til kristne sjeler, som gjerne har kontakt med en djevelutdriver, eller et medium som kan redde båtens sjel, skriver kjæresten til Jan Øivind Sævøe-Larssen på Finn.no, melder Nordlys.

- Jeg overtok den i mars, og det har kun vært trøbbel. Utrolig mye, mye tid, penger og energi har gått med, sier han til Nordlys.

Jan Øivind har vokst opp i Tromsø, men bor nå på Vinterbro rett sør for Oslo. Trebåten«Marita» holdt på å gå ned i vinter grunnet manglende tilsyn, og Sævøe-Larssen tok over det som skulle bli den ultimate familiebåten.

Gledet seg til båtsommer

Først totaloverhalte han motoren, som ifølge hans bedre halvdel nå går som en klokke. Og alt var fryd og gammen helt til de fant en uimotståelig rød bryter.

- Vi gledet oss stort til en sommer på sjøen, men ikke før tanken nådde oss, var det en stor og rød bryter som blinket "ikke trykk her". Hva tror dere skjedde, spør kjæresten i annonsen.

Knappen ble trykket på, og det førte til en brann i batterirommet. Med påfølgende fiksing, vasking og reparasjoner, men marerittet var på langt nær over.

Fikk ikke hjelp

Etter det som beskrives som en flott tur i Oslofjorden var de storfornøyd med «kuppet», og skulle legge til kai. Da grunnstøtte familien, og roret fikk seg en smell. Kjølen sprakk, ble tettet, men fortsatt kunne ikke båten styres, og de bestemte seg for å få den til en marina og opp på land. Det viste seg at hele fire båtmottak i Bunnefjorden nektet å ta i den seks tonn tunge trebåten.

- Vi får igjen beskjed om å fjerne båten, men nå ser kvinnfolket i huset at det er i ferd med å rable for mannfolket, så i god, gammel kvinnfok-ånd ber hun mannen velge mellom båt, eller henne, skriver kjæresten.

Djevelutryddelse

Drømmen ble gitt opp, men det tok ikke mange dagene før Sævøe-Larssen fikk tilbakemeldinger på annonsen.

- Jeg ble faktisk tilbud 15.000 kroner for den usett, men pengene er ikke så viktig, så jeg har solgt den for 4.000 kroner. Da fikk jeg hvertfall litt, sier han til Nordlys,

Han er også blitt tilbudt djevelutryddelse av ulykkesfartøyet.

- Folk vil drive ut demoner for å rense båten, og det har tikket inn veldig mange morsomme meldinger på telefonen, flirer han.

- Meg eller Marita

- Hvordan er det å kvitte seg med den?

- Det føles rart. Da jeg gikk fra den i går, og så bølgene skinne og måkene skrike. Da var det trist for jeg har blitt glad i den, men med tanke på hvor vanskelig det var å få hjelp til å få båten på land, så var det ingen utvei. Kjæresten min ble såpass preget at det til slutt var henne eller Marita, spøker han, og retter samtidig kritikk til båtmottak som i inntjeningens navn kun tar i mot lett vedlikeholdte plastbåter.

Les flere saker i Nordlys


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere