RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmepartneren kjører Audi

Sandra Lyng Haugen.
Sandra Lyng Haugen. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
Hvilken bil vil jentene at du skal kjøre? Hva slags kino skal du ta med drømmegutten på? Og er blondiner virkelig så populære som du tror? Slik er du om du skal være drømmepartneren.

42 prosent av de unge voksne vil ha en familiekjær drømmepartner. Dette er spesielt stort hos jentene, hvor 49 prosent regner dette som den viktigste egenskapen. Blant guttene er intellektet nesten like viktig, her velger 30 prosent intellektuell og 34 prosent familiekjær. Hele 17 prosent av guttene vil også ha en sportslig kvinnelig drømmepartner.

I Sør-Norge er det 28 prosent totalt som vil ha en intellektuell partner, mens dette er minst viktig i Midt-Norge hvor kun 22 prosent regner dette som den viktigste egenskapen.

Matlaging er en egenskap som er viktig hos svært mange, hele 53 prosent vil ha en partner som er svært flink til å lage mat. Dette er viktigst hos guttene, men det er ingen stor forskjell mellom kjønnene.

Vestlendinger vil ha vann

Når det gjelder valg av drikke velger 23 prosent vin, 21 prosent øl og 19 prosent en drink om man ser på totalen. En av ti velger vann. Blant jentene er det vin og drinker som skiller seg ut (24 prosent), mens det er flere menn enn kvinner som vil ha vann (13 prosent mot 9 prosent). Guttene vil kanskje ikke overraskende helst ha øl.

På det glade Sørlandet foretrekker man brus eller en drink. Kommer man seg opp til Østlandet tar man heller et glass vin og en øl, mens på vestlandet er vann klart mest populært i forhold til resten av landet. I Midt-Norge vil 29 prosent ha øl, mens de lengst nord gjerne vil ha vin.

Drømmepartneren kjører Audi

Den klart mest populære bilen totalt sett hos en potensiell drømmepartner er Audi, hele 28 prosent velger en partner med denne tyske bilen. Audi er også mest populær hos jentene, hver tredje jente vil ha en partner med bilen. Bilene guttene bør unngå er Porsche, Mercedes eller en amerikaner. Jentene på sin side bør velge en Audi eller en Toyota.

Audien er klart mest populær i Sør-Norge og Østlandet, mens Mercedes kun er populært som bil for drømmepartneren på Vestlandet. I Midt-Norge velger man seg gjerne en BMW, mens det i Nord-Norge er et godt valg med Toyota. I alle deler av Norge er det uansett Audi som scorer høyest.

Den første daten

For befolkningen generelt sett er det nesten like populært med kafébesøk som middag og kino. Jentene foretrekker middag og kino, men også hjemme hos gutten. Guttene tar helst kafébesøk eller en pub. I Sør-Norge er middag den beste ideen, mens det i Nord-Norge er det ingen som slår hjemmebesøk. I Midt-Norge vil man helst ikke besøke den andre partneren på den første daten.

Kjøp en hund

Skal en drømmepartner først ha et husdyr bør man velge en hund, 37 prosent velger hund som favoritthusdyr hos partnere – mens en av tre helst ikke vil at partneren har et dyr. Det er spesielt guttene som ikke vil at sin partner skal ha dyr, mens jentene gjerne ser at man både har katt og/eller hund.

Regionalt er det folk på det glade sørland som er minst glad i dyr, mens man på vestlandet er de mest dyreglade. I Midt-Norge er det også nesten like populært med katter som hunder, som den eneste regionen i Norge.


Blondiner er ut

Hele 56 prosent av de spurte i undersøkelsen foretrekker mørkt hår på drømmepartnere, kun 32 prosent velger de blonde. Blant jentene er spesielt mørkt hår populært, 68 prosent av jentene vil ha den høye og mørke. Hos gutter er blonde jenter nesten like populære som mørke, men mørke vinner likevel.

Skal du være en av de heldige få som er født med rødt hår kan du ta turen til Sør-Norge, der er den fargen mest populær. Blondinene er minst populære i Midt-Norge, og klart mest populære på Sørlandet.

Jenter vil ha action, gutter romantisk komedie

Hele 52 prosent vil helst gå på en komedie når de skal ut med partneren på kino. Sjokkerende nok er det flere gutter som vil på romantisk komedie enn jenter, mens jentene er mer interesserte i å gå på en kinodate med actionfilm enn guttene.

I Sør-Norge er actionfilmene klart mest populære, mens man i Midt-Norge gjerne velger en thriller.

Dra på byferie

Skal du på drømmeferie med drømmepartneren er det byferie som velges av aller flest. Byferien er mer populær hos guttene enn hos jentene, som gjerne også vil ta en tur til Syden. Ikke overraskende er det de fra vår nordligste landsdel som aller helst vil på sydenferie, og østlandsbondene som velger seg storbyferie.

Østlandet har de peneste jentene

De peneste jentene er i følge de spurte i undersøkelsen fra Østlandet. 40 prosent av de spurte velger denne landsdelen, de nest peneste er visstnok fra Vestlandet. Jentene selv mener dette i størst grad, mens det hos guttene er nesten like populært å være fra Sør-Norge og Vestlandet.

På guttesiden er det enda klarere. Nesten halvparten mener at de kjekkeste guttene bor på Østlandet, selv om guttene er mer overbevise om det enn jentene. Hos jentene kan man også godt komme fra Sør-Norge.

Mest selvgode i Nord-Norge

I Nord-Norge er de fleste jentene enige om at de har de peneste jentene, mens jentene i Sør-Norge har minst selvtillit. Dette snur seg helt hos guttene, hvor nordnorske gutter har minst selvtillit og Østlandets sønner tror mest på seg selv.

Undersøkelsen er gjort blant 1200 tilfeldig utvalgte brukere av datingtjenesten SprayDate, som månedlig har 220 000 unike brukere. Her finner du SprayDate

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere