*Nettavisen* Nyheter.

Dro du til Praha for å se på strippere?

Foto: (BBC Radio 1 / Youtube)

Den kleine og uerfarne intervjueren slår til igjen. Se video!

20.08.13 08:19

Hva skjer når man sender en helt vanlig uerfaren reporter ut i verden for å intervjue underholdningsbransjens største kjendiser? Det kan slå begge veier, men i beste fall får du et småkleint, men ærlig og annerledes intervju som sprer seg som ild i tørt gress på internett.

Tidligere i år sendte BBCs Radio 1 sin reporter Chris Stark ut for å intervjue superstjernen Mila Kunis om sitt nyeste filmprosjekt. Eller, det var i hvert fall meningen. For Kunis og den litt sjenerte journalisten fant virkelig tonen, selv om de lever to svært forskjellige liv.

Snakket om seg selv
I en slik setting pleier mediene stille standardiserte spørsmål om filmen og om livet på settet. Det gjorde ikke Chris. Han ville heller snakke om seg selv, sine venner og yndlingslaget i England, Watford. Til slutt spurte han pent om hun kunne være daten hans i kompisen «Dicko» sitt bryllup. Desverre var Mila opptatt med en annen film i juni

Intervjuet ble en kjempesuksess, og i skrivende stund har klippet blitt sett av over 12 millioner mennesker.

HTML EMBED

I forbindelse med promoteringen av Jennifer Anistons nyeste film, «We're the Millers» der hun spiller stripper, sendte BBC nok en gang ut Chris Stark og nok en gang ble det en megasuksess.

HTML EMBED

Klippet har ligget på Youtube i fire dager og blitt sett av snart to millioner mennesker.

I intervjuet starter han med å si unnskyld til Friends-stjernen fordi han mener han ser ut som en «gris i parykk» på grunn av all sminken og spør henne om hun hadde reist til Praha eller noe sånt, for å gjøre stripper-research.

Aniston svarte med et kompliment på utseendet hans, og at den researchen gjorde hun i 20-årene, men var nysgjerrig på hvordan hans opplevelse på strippeklubb i Praha hadde vært.

- Det var bra. En rar opplevelse fordi man kunne bestille en biffmiddag mens de danset.

- Så du spiser biff mens du får en lap-dans? Spør Aniston, som overtar rollen som intervjuer.

HTML EMBED

- Ja, du bare ser på dem på scenen. Det fungerte på en måte. Det var helt annerledes enn hvordan du spilte. Du var fantastisk, sier en lett rødmende Stark.

Topp 5
- Det er en ring jeg veldig gjerne ville spørre deg om. Kjærestene til vennene mine lar dem få ha en liste med fem kjendiser (som de får ha sex med, journ. anm) fordi kjærestene aldri kommer til å møte dem uansett. Jeg bare lurte på, har du en liste over vanlige folk? Er det sånn det fungerer?

- Det gir faktisk mening, men nei, sier Aniston og bryter ut i latter.

- Jeg måtte spørre, for du er nok på topp 5 for de fleste gutter i Storbritannia, sier journalisten.

- Det er veldig smigrende, svarer Aniston.

Vil finne det de har til felles
Aniston fikk åpenbart ikke de spørsmålene hun hadde forventet, men er med på leken og samtalen blir en helt annen enn det man er vant til i slike intervjuer.

I en kommentar i The Guardian, skriver Stark om hvorfor han tror intervjuet med Aniston ble så populært.

- Disse intervjuene skjer alltid på et lukushotell, hvor kjendisene føler seg på sitt mest komfortable. Ironisk nok er dette steder hvor en som meg føler meg minst komfortabel, skriver han.

Mange journalister har nok mye å lære av Starks helt spesielle intervju-stil.

I kommentaren til The Guardian skriver han at han heller snakker om det de har til felles, enn å grave etter sladder og lignende, slik mange av kollegene hans gjør.

- Jeg har blitt kalt formlende og klein i noen av artiklene om intervjuet, men jeg er heller det og er meg selv og får svaret på det jeg synes er interessant. Jeg vil vite hva vi har til felles i stedet for de tingene som er forskjellig. For eksempel vil jeg heller vite hvor raskt disse stjernene kan styrte en øl eller prøve å få dem involvert i min verden ved å få dem til å heie på laget mitt, Watford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.