RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dro inn 90.000,- på noen timer

Politibetjent Irene Wallem hadde nok å henge fingrene i under en blinklyskontroll i Fjøsangerveien i går. På litt over to timer skrev politiet ut 45 forelegg. Kun én person nektet å godta forelegget. Vedkommende kan nå vente seg en anmeldelse.
Politibetjent Irene Wallem hadde nok å henge fingrene i under en blinklyskontroll i Fjøsangerveien i går. På litt over to timer skrev politiet ut 45 forelegg. Kun én person nektet å godta forelegget. Vedkommende kan nå vente seg en anmeldelse. Foto: Montasje/Scanpix/Vidar Langeland (Scanpix/BA)
Sist oppdatert:
45 tatt: Bergenserne slurver voldsomt med blinklys i rundkjøringer

For under en måned siden ble 35 tatt i samme rundkjøring. I går led Davy Wathne og 44 andre bergensere samme skjebne, skriver Bergensavisen.

Måtte kjøre reprise
12. oktober hadde politiet en blinklyskontroll ved rundkjøringen i Fjøsangerveien/Kanalveien.

Resultatet ble at 35 bilister måtte bidra med 2000 kroner i statskassen hver. Så skremmende dårlig var bergensernes blinkevilje, at trafikkseksjonen raskt bestemte seg for en reprise.

Den kom tirsdag.

- Flott
Både på formiddagen og på ettermiddagen la politiet inn en innbringende økt. En av dem som fikk svi på pungen, var den rappkjeftede bergenskjendisen Davy Wathne.

- 2000 bot for ikke å blinke ut av rundkjøring i Fjøsangerveien. Flott at politiet har ressurser og overskudd til det viktigste i samfunnet, kommenterte Wathne syrlig på nettsamfunnet Twitter.

Han var ikke interessert i å kommentere saken ytterligere overfor BA – i hvert fall ikke på trykk.

- Går på sikkerheten løs
Men Davy var ikke alene.

- På litt over to timer delte vi ut 45 forelegg for slurv av bruken av blinklys. Vi kunne tatt langt flere – det var kun bemanningen som satte begrensninger, sier leder ved trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Jens Kleppe. - Det er altfor mange, konkluderer han.

Med bøter på 2000 kroner per stykk, betyr det at politiet i går dro inn 90 000 kroner til statskassen.

Men Kleppe bedyrer at de helst skulle sittet tomhendt tilbake.

- Helt ærlig så hadde vi helst sett at vi ikke trengt å gi ut en eneste bot. Å blinke ut av en rundkjøring er elementær lærdom og vi har andre områder som vi heller skulle konsentrert vårt fokus mot, sier Kleppe og peker spesielt på ruskjøring og aggressive bilister.

- Hvorfor er det viktig å bruke blinklys?

- Stikkordene her er trafikksikkerhet og trafikkavvikling. Vi har hatt mange episoder med trafikkuhell i Fjøsangerveien som ofte skyldes misforståelser. Ved å vise hvor man skal øker det forutsigbarheten og sikkerheten i trafikken. Samtidig slipper bilister å stå å lure på hvor du egentlig har tenkt deg, og trafikken glir bedre.

Flere nyheter fra Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere