ULLENSAKER (Romerikes Blad): Over en periode på flere måneder, i tiden før 89-åringen døde, mener politiet at mannen i 50-årene mishandlet sin aldrende mor gjentatte ganger i deres felles hjem i Ullensaker, melder Romerikes Blad

Mishandlingen skal ifølge tiltalen ha skjedd ved at sønnen «blant annet vred og/eller dro henne etter ørene ved åtte anledninger, slik at hun fikk utviklet «blomkålører»».

Annen dødsårsak
Da kvinnen døde i starten av januar i år ventet sønnen i to dager med å ringe begravelsesbyrå. I mellomtiden skal han ha sittet og sett på tv mens moren lå død i sin egen seng i samme hus. Byrået varslet raskt politiet.

89-åringen ble da sendt til obduksjon. Samtidig ble sønnen varetektsfengslet og siktet for gjentatt eller grov mishandling.

Ifølge fengslingskjennelsen ble kvinnen funnet med omfattende skader. Obduksjonen har imidlertid ikke påvist at selve dødsfallet skyldes mishandling.

- Tiltalen mot sønnen gjelder mishandling av moren i tiden før dødsfallet. Han er ikke tiltalt for å ha tatt livet av henne, understreker politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt.

Flere typer vold
Aga opplyser at kvinnen også ble utsatt for annen type vold enn å bli dratt etter ørene. Dette er ikke konkretisert i tiltalen.

- Det er snakk om noen andre voldshandlinger som er avdekket gjennom obduksjonen, men jeg ønsker ikke å forhåndsprosedere dette i avisen, sier politiadvokaten.

Tiltalte har bodd sammen med moren hele livet, og har helt siden pågripelsen nektet for å ha gjort henne noe. Han har tidligere forklart at moren hadde falt flere ganger i tiden før hun døde.

– Reagerte med sjokk
- Han sier han aldri har gjort noe slikt som han er tiltalt for, og erkjenner ikke straffskyld. Det var tøft for ham å sitte i varetekt da saken ble etterforsket, sier mannens forsvarer, advokat Torkil Jan Røseid til RB.

Forsvareren mener sønnens reaksjon om å ikke melde fra om dødsfallet med en gang er forståelig, hvis man kjenner sønnen.

- Han reagerte med sjokk – ikke unormalt i en slik situasjon.

Rettssaken starter i Øvre Romerike tingrett 15. desember.

Les flere saker i Romerikes Blad