Dro på Beyoncé-konsert - krevde penger fra Stortinget

FIKTIVE KRAV: Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) var på konsert med Beyoncé og Jay-Z i København (bildet) da hun leverte inn en fiktiv reiseregning for en kjøretur mellom Oslo og Haugesund, og for å ha vært i Oslo som medievakt for Arbeiderpartiet i juni i fjor.

FIKTIVE KRAV: Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) var på konsert med Beyoncé og Jay-Z i København (bildet) da hun leverte inn en fiktiv reiseregning for en kjøretur mellom Oslo og Haugesund, og for å ha vært i Oslo som medievakt for Arbeiderpartiet i juni i fjor. Foto: Scanpix/Instagram

Ap-politiker Hege Haukeland Liadal krevde flere tusen kroner for en reise mens hun selv var på konsert i København.

10.04.19 13:33

Tirsdag avslørte Aftenposten at stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) har levert inn fiktive reiseregninger for over 60.000 kroner til Stortinget.

I en av reiseregningene opplyser Liadal at hun hadde medievakt i Arbeiderpartiet, fra 21. til 24. juni i fjor, og krevde kjøregodtgjørelse for å ha kjørt egen bil fra Haugesund til Oslo og tilbake igjen, for 3657 kroner.

I tillegg krevde hun tilbakebetalt bompenger og kostgodtgjørelse, så kravet totalt ble på 4225 kroner, viser reiseregningen Nettavisen har fått innsyn i.

Men problemet er at Liadal ikke kjørte denne strekningen, ei heller var i Oslo i denne perioden. På Facebook avslører hun nemlig selv at hun var i København. Den 23. juni har hun postet et innlegg der hun sjekker inn på en konsert med Beyoncé og Jay-Z.

Se hele reiseregningen lenger ned i saken.

PÅ KONSERT: Haukeland Liadal sjekket inn på Beyoncé-konsert i København samtidig som hun krevde penger fra Stortinget for en pendlerreise til Oslo. Foto: Facebook

«Copenhagen, Beibi», skriver Liadal til et bilde av henne og mannen som er publisert før konserten.

Fredag kveld la hun også ut et bilde på Instagram som viser at hun kjører over Øresundbroen fra Malmø til København, ifølge Aftenposten.

Badet i Oslo - krevde penger

Søndag 25. juni, dagen hun altså krever dekket en kjøretur fra Oslo og hjem til Haugesund igjen, er hun heller ikke på veien, noe en ny innsjekking på Facebook viser.

«22 gr i sjø, 30 i lufta og 85 gr i sauna. Ekstremt herlig», skriver hun, og har lagt ut følgende badebilde fra Operaen i Oslo:

BADET: Mens Liadal ifølge reiseregningen kjørte fra Oslo til Haugesund, la hun ut dette badebildet ved Operaen i Oslo. Foto: Facebook

I reiseregningen skriver Liadal at hun er hjemme i Haugesund ved 23-tiden søndag kveld - en tur som tar sju timer. Dagen etter var hun imidlertid på plass i Oslo.

Til Aftenposten erkjenner Liadal at hun ikke skulle hatt diett for oppholdet i København, og at det var mannen som kjørte bilen tilbake til Haugesund.

KREVDE PENGER: Her er Liadals reiseregning der hun krever flere tusen kroner for en pendlerreise i Norge mens hun egentlig var på konsert i København. Foto: Reiseregning Storinget/Liadal

10 bompasseringer

I en oversikt over stortingsrepresentantenes reiseregninger Nettavisen har fått av Stortinget, kommer det også fram at Ap-representanten krever tilbakebetalt pengene for 10 bompasseringer, på E134 t/r og E18 ved Lysaker i Oslo, totalt for 216 kroner.

Hun krever også en kostgodtgjørelse på 358 kroner, fordi stortingsrepresentantene som bor utenbys, har krav på 88 kroner per døgn når de er i sin pendlerleilighet i Oslo, til å dekke ekstrautgiftene med å ha to husholdninger.

Ap-representanten er for øvrig den stortingsrepresentanten som fikk utbetalt mest i kostgodtgjørelse på Stortinget de siste to årene, totalt 216.866 kroner.

LEVERTE FALSKE REISEREGNINGER: Aftenposten avdekket at stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) leverte reiseregninger for over 60.000 kroner, mens hun befant seg et annet sted enn det hun oppga. Foto: (Arbeiderpartiet)

Liadal: - Viktig at feil rettes opp

Liadal trakk seg onsdag fra sitt verv som nestleder i Rogaland Arbeiderparti mens saken undersøkes. Hun vil heller ikke møte i Aps sentralstyre.

«Det er viktig for meg at feil rettes opp og at alle fakta kommer på bordet. Derfor har jeg kommet til at det er riktig at jeg trekker meg midlertidig fra mitt verv som nestleder i Rogaland Ap mens denne saken pågår. Det betyr også at jeg heller ikke vil møte i eventuelle møter i landsstyret i denne perioden. Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor, og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd. Igjen er det viktig for meg å understreke at jeg er veldig lei meg for dette, og at jeg vil betale tilbake der jeg har gjort feil med reiseregningene», skriver Liadal på Facebook onsdag morgen.

Nettavisen har vært i kontakt med Liadal, og har sendt henne flere spørsmål, men har fått til svar fra Arbeiderpartiet at hun viser til sitt Facebook-innlegg og ikke har ytterligere kommentarer å gi i dag.

RIKTIG: Ap-leder Jonas Gahr Støre støtter Liadals beslutning om å trekke seg fra sine verv etter avsløringen om fiktive reiseregninger. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Støre: - Riktig å trekke seg

Ap-leder Jonas Gahr Støre støtter Liadals beslutning om å trekke seg.

- Det er riktig av Hege Liadal å trekke seg midlertidig fra vervene sine inntil saken om reiseregningene er avklart. Brudd på Stortingets regelverk er alvorlig, uansett om det er rot eller bevisste handlinger. Derfor er det ryddig at Hege beklager og sier at hun skal bidra til å oppklare denne saken, sier Støre i en uttalelse.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over omfang og detaljer, og det er viktig at Stortinget går grundig gjennom dette slik at alle fakta kommer på bordet, og vurderer videre oppfølging, legger han til.

Nettavisen har også vært i kontakt med Stortingets administrasjon, for å høre om de vil politianmeldte de fiktive reiseregningene, men har foreløpig ikke fått svar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.