Gå til sidens hovedinnhold

Drømmehelg på Østlandet

Denne helgen kan østlendingene nyte sol og sommertemperaturer.

- Sørover fra Møre og Romsdal ser det ut til å bli veldig fint vær hele helgen med strålende sol og skyfri himmel og temperaturer i overkant av 20 grader, sier Storm-meteorolog Beate Tveita til Nettavisen torsdag.

Sør-Norge får generelt fint vær hele denne helgen, men temperaturmessig er det østlendingene som er aller heldigst.

- På Østlandet vil temperaturene ligge i overkant av 20 grader, så her anbefaler jeg absolutt folk til å ta en dag på stranda og nyte solen.

Gråvær i nord
De siste ukene har det vært en skille mellom nord og sør når det kommer til sol og finvær. Sol i nord har betydd skyer i sør, og omvendt. Og meteorologen tør ikke si når solen inntar hele landet på samme tid. Dessverre for nordlendingene ser dette ut til å gjelde også denne helgen.

Fredag vil et lavtrykk bevege seg nordover og østover mot Barentshavet og sørge for regnbyger fra Trøndelag og nordover til Finnmark.

- Spesielt i østlige områder på Finnmarksvidda vil det være jevne byger og skyer. Fra Nordland og nordover vil været bli enda gråere lørdag. Helgens værmessige taper er Finnmark og Troms som vil ha relativt kjølig vær.

Her kan temperaturene krype helt ned til 2-3 grader. Trøndere kan derimot trøste seg med at været i Trøndelag blir penere fra lørdag.

- Her vil det fortsatt være litt byger, men været vil bli betydelig bedre med opphold og perioder med sol. Temperaturene vil også holde seg over 10 grader.

Bedre i vest
Torsdag klokken 14 var det 22,4 grader i Oslo, mens resten av Østlandet også hadde i overkant av 20 grader. I Bergen var det mer skyer på himmelen og 12,7 grader. Kristiansand hadde 10,3 grader, Trondheim 10,9, Tromsø 9,3, Ålesund 9,8 og Hammerfest 8 grader.

Vestlandet kan se fram mot høyere temperaturer og mer sol i helgen.

- Vestlandet vil nok kunne nyte rundt 15 grader denne helgen, mens været generelt på Sør- og Østlandet vil holde seg ganske stabilt fra torsdag.

Kaldt badevann
På tross av sommertemperaturer i Sør-Norge hele helgen, er Tveita likevel skeptisk til badetemperaturene.

- Det vil nok fremdeles være kaldt i vannet for de fleste som måtte hoppe uti. Bading er nok foreløpig forbeholdt de aller tøffeste.

Normal maitemperatur
Ifølge Meteorologisk Institutts klimastatistikk var månedstemperaturen for Norge i mai som normalen. Den var litt under normalen i store deler av Sør-Norge, mens den var over normalen i store deler av Nord-Norge.

De største temperaturavvikene i Sør-Norge kom i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Rogaland, med rundt 2 grader under normalen.

Områder i Finnmark fikk de største positive avvikene med opp mot 3 grader over normalen. Hopen på Svalbard satte ny rekord for høy månedstemperatur i mai.

Kommentarer til denne saken