*Nettavisen* Nyheter.

Drømmen lever: Brann kan ta gull

I den innerste tåkeheimen av en brannsupporterhjerne lever drømmen: Brann kan fortsatt ta gull.

31.08.05 17:27

Det eneste Brann har å gjøre er å vinne alle sine gjenstående kamper. Ganske enkelt. Lillestrøm, Lyn og Rosenborg borte. Ingen problem.

Gjenstående kamper: Lillestrøm (b), Start (h), Lyn (b), Viking (h), Rosenborg (b), Odd (h), Ham-Kam (b)

Det vil si det er 21 poeng igjen å hente for rødtrøyene. Vinner de alle de resterende kampene sine, ender de med 50 poeng.

Problemet for rødtrøyene er at det ikke er nok. Å vinne alle kampene. Det gir dem bare 50 poeng, mens de fleste tror du må ha 53 eller 54 for å vinne. De viktigste hinderet er Vålerenga. De må avgi hele elleve poeng på sine siste åtte kamper. Det har skjedd før. Lag har kollapset. Tre tap på rad og plutselig holder det ikke med uavgjort i siste kampen. Vi så hvordan de snublet i fjor.

At Start taper ni poeng på de siste sju er derimot høyst sannsynlig, spør du en med rødt hjerte.

Tre av disse poengene er mot Brann. Lyn og Viking avgir minst seks og Lillestrøm fem. Kampene mot Start, Lyn, Viking og Lillestrøm blir dermed de viktigste kampene for rødtrøyene i medaljekampen.

Og helt avgjørende for om Brann kan hente hjem gullet.

I tillegg er det verdt å merke seg at Brann har avgitt 15 av sine 28 tapte poeng mot de fire bunnlagene Tromsø, Molde, Aalesund og Bodø/Glimt. Hadde de vunnet disse oppgjørene hadde Brann stått med 44 poeng.

Sjekk topplagenes gullstrid

Tabellen finner du her

Når det gjelder topplagene, skal Start ut i et viktig oppgjør mot erkerival Vålerenga. Sistnevnte har også et tøft program både i den hjemlige cupen og UEFA-cupen. I tillegg skal de møte alle de fire andre gullkandidatene.

Det som er positivt for Brann sin del er at laget har begynt å vinne igjen med Martin Andresen tilbake. Og det uten profiler som Bengt Sæternes og Charlie Miller. Dessuten storspiller Paul Scharner på midtstopperplass.

Og med statistikken som viser at Brann er bedre mot topplagene, kan det bli riktig så hyggelig fremover.

Jo mer vi tenker og leser, jo mer sannsynlig blir det.

Vi vinner serien i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.