*Nettavisen* Nyheter.

Drømmer du om å bli filmmaker?

Har du noen gang lurt på hvem som bestemmer hvilke filmer som kommer ut på markedet? Går du med en film i hodet, men kommer ikke i gang?

27.05.04 06:42

Det finnes kurs du kan gå på, og det er nærere enn du tror. Ved hjelp av filmproduksjonskurset på www.mzoon.no kan du nå få se hvordan virkeligheten ser ut for filmskapere.

Ved hjelp av kurset får du innblikk i alle deler av produksjonsprosessen. Her følger du filmen fra idé til ferdig klippet produkt. I siste del av kurset skal du klippe sammen din egen film. Produksjonsselskapet Bulldozer har spilt inn en historie og lagt ut kortfilmen tagning for tagning. Du kan selv klippe sammen scener, lyd og lydeffekter på den måten du mener er best. På denne måten får du innblikk i hvordan en historie kan vinkles på forskjellige måter, og hvordan lyd og effekter kan påvirke det filmatiske uttrykket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Filmweb

Unikt redskap
Noen drømmer kanskje om å bli profesjonelle filmskapere. - Kurset er blitt et realistisk bilde på hvordan den virkelige verden ser ut for norske filmskapere. Det finnes flere bøker hvor man kan lære det samme, men dette kurset er unikt fordi man får testet sin kunnskap i praksis, sier Sølvi Lindseth fra Hybris Film har vært med på å lage filmproduksjonskurset.

Hvordan ser en animert filmkonsulent ut?
Gå inn på filmproduksjonskurset og se hvordan du selv er som filmskaper!

Har du mer dragning mot dikt og noveller?
Er du en av dem som biter i blyantspissen og kurer åp hvordan du skal skrive en god novelle? Noveller er en form for fortelling, der noe skjer. Personer reagerer på natur, dyr, teknikk eller andre mennesker. Og så skjer det en utvikling i teksten – du vet mer , ser klarere, forstår andre forhold ved slutten enn ved starten av teksten. Vung.no har samlet skrivetips for deg som ønsker å lære mer.

Skrivetipsene finner du her

Skal du analysere en tekst, er det andre ting du må tenke på
Fortelleren, hvem som ser det som skjer, hvordan setningen er bygget opp, hvordan forfatteren fletter inn hendelser og tanker. Les mer på ung.no

Les noveller som er presentert på ung.no

På jakt etter sommerjobb?
Hva skal du gjøre for å finne jobben? Må du skrive søknader, eller finnes det også andre metoder? Og hva skal egentlig en søknad inneholde? Hvilke rettigheter har du som ung arbeidstaker?

[Her får du tipsene]

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.