Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om gård i Ullevål hageby

I høst forsvant lekeapparatene i Langliaparken i Ullevål hageby. Nå foreslår ti år gamle Sofia at det kan opprettes en «barnebondegård».

ULLEVÅL HAGEBY: – Jeg er veldig, veldig glad i dyr, og har i det siste blitt ganske interessert i hest, sier Sofia Leinum Seim, på snart ti år, fra Ullevål Hageby.

Lekene forsvant fra Langliaparken

– Da lekeapparatene ble borte i fjor høst syntes jeg det var litt trist. Det er barnehager som har vært og lekt der, og jeg har gått tur der med hunden min, sier Sofia.

LES OGSÅ: Leker ikke lenger i Langliaparken


Det var da ideen om en gård dukket opp i hodet hennes.

«Jeg ønsker at Langliaparken i Ullevål hageby blir til en liten gård for både gutter og jenter som er interessert i dyr. Hvis dette skjer, er det sånn at alle kan ha dyr der, men vi må gjøre det smart! De som ikke har dyr der kan snakke med de som har, og jobbe for dem avtalte dager,» skriver Sofia i et brev som hun har sendt både til Bydel Nordre Aker og til Rådhuset.

Sofia ser for seg at en stall med hester, og hundeplass der hunder kan løpe og leke.

– Tenk hvor gøy det hadde vært å gå og ri Shetlandsponni etter skolen! sier Sofia.

– Hva vil du at politikerne skal gjøre med forslaget ditt?

– Jeg håper de sier ja til det, og at de vil gjøre et bidrag. Jeg vet at mange barn her i Ullevål Hageby er veldig glade i dyr, og ville bli glade for det.

LES OGSÅ: 500 barn vil ha lekeplassen tilbake

Midlertidig "filial" i Ullevål hageby

– Morsom idé, og om man begrenser den til bare hunder, skulle det kunne bli noe av, sier spesialkonsulent Knut Hammervold i Bydel Nordre Aker, som har mottatt brevet fra Sofia.

Han mener derimot at en stall til hester vil bli en langt mer omfattende sak.


– Nesten halve arealet er kulturminner, gravhauger og store flotte eiketrær, og dette begrenser mulighetene til å bruke området. Hvem skulle ha ansvaret for driften av en «gård»? spør Hammervold.

– Men Sofias forslag viser at nærhet til dyr er noe mange barn savner, og Oslo kommune prøver å imøtekomme dette ved driften av besøksgårder. Sørbråten besøksgård i Maridalen er en slik, og der kan man oppleve mange dyr som har tilknytning til gårdsdrift. En midlertidig «filial» i Langlia, f.eks. i sommerhalvåret, hadde kunne bli noe som mange barn ville ha oppsøkt, sier Hammervold.

LES OGSÅ: Hva skjer med Langliaparken?

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping