*Nettavisen* Nyheter.

Drømmer om pannekaker

Børge Ousland og Mike Horn fortsetter sin strabasiøse ferd mot Nordpolen. Nå har de begynt å se syner.

13.02.06 09:32

Ifølge nettstedet ousland.no har polfarerne nemlig problemer med å sove i det iskalde teltet og de har begynt å se syner av all slags delikatesser. Børges favoritt er pannekaker med blåbær og rømme, mens Mike teller sjokoladekledde marshmallows slik andre teller sauer.

Bra dager
Søndag gikk gutta 20 km på én dag, som er deres beste dag siden de to forlot Kapp Arktichesky. Børge og Mike opplever det som veldig bra at isforholdene blir stadig bedre og at den nordlige driften fortsetter. Den plagsomme vinden har også uteblitt de siste dagene og pulkene blir lettere å dra dag for dag.

- Vi har gått 18 km siden i morges, pluss at vinden og strømmen drev 2 km nordover i natt. Vi har medgang og gode forhold, rapporterer Ousland i sin dagbok på hjemmesiden.

Temperaturen
De har nå bare en pulk hver, etter at de forlot de små pulkene for fire, fem dager siden. Nå er det «bare»802 km igjen til målet: N90¿ – Nordpolen.

Det iherdige paret som vandrer mot nord tar alle tenkelig forholdsregler for å unngå problemer i den ekstreme kulden, vel vitende at marginene er svært små. Hvis det er én faktor de kunne tenke seg å forandre akkurat nå, måtte det være temperaturen, melder nettstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.