Gå til sidens hovedinnhold

Dronning Elisabeths feiring møter kritikk

London (NTB): Fredag inviterer den britiske kongefamilien til lunsj og middag for statsoverhoder fra hele verden. Noen av navnene på gjestelisten vekker furore.

Størst oppstyr har det vakt at kongen av Bahrain ifølge kilder ved hoffet kommer til den offisielle lunsjen på Windsor Castle fredag 18. mai. Han er trolig også på gjestelisten på gallamiddagen på Buckingham Palace samme kveld. Ifølge Daily Mail kan dette føre til protester fra menneskerettsaktivister, som reagerer på regimet til kong Hamad bin Isa Al Khalifa.

Det bekreftes ikke offisielt at kongen kommer, og muligheten ligger der for at han trekker seg i siste liten. Kilder ved hoffet i England forklarer invitasjonen til dronningens feiring fredag med at det ville vært uhøflig å ikke invitere statsoverhodet fra Bahrain.

Samtidig har de latt være å invitere den greske kongefamilien. Dette skal være fordi det ville vært en fornærmelse mot Hellas å invitere ekskong Konstantin og hans familie, som lever i eksil i London i håp om en dag å vende tilbake til middelhavslandet.

For øvrig vil kong Harald og dronning Sonja være blant gjestene fredag, i likhet med kongeparene fra Sverige og Danmark. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar