Gå til sidens hovedinnhold

Dronning Margrethe: - Pass på så vi ikke blir et smålig land

København (NTB-Ritzau): Dronning Margrethe advarte danskene mot å la Danmark bli et smålig land i sin nyttårstale. - Vi må ta vare på hverandre, sa hun.

I nyttårstalen oppfordret majesteten danskene til å komme hverandre mer i møte.

- Hvis det bare er den ene grenen som skal bøye seg, så risikerer den å knekke, sa dronningen og oppfordret også danskene til å ta vare på dem som har innvandret til landet.

- Forskjellene må ikke stå i veien for menneskene som bor i Danmark, sa dronningen og trakk paralleller tilbake til tiden da danske jøder måtte flykte i sikkerhet midt under nyttårsfeiringen for 70 år siden.

- Da viste det danske samfunnet sin styrke, da menn og kvinner fra alle samfunnslag - forskjellige som de var - spontant ga seg til å finne utveier, organisere fluktruter, sørge for mat og husly, uten tanke på sin egen sikkerhet.

- Danskene er også i dag forskjellige. Vi har ikke alle rot i den samme religion eller kultur, men like lite som for 70 år siden kan vi la forskjellene stå i veien for at vi hjelper våre naboer og landsmenn - menneske til menneske, sa dronningen. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka