RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dronning Màxima i Norge for første gang

Oslo (NTB): Màxima av Nederland besøkte Norge for første gang som dronning, og snakket om hvor viktig det er at folk i utviklingsland får tilgang til bank- og finanstjenester.

Dronningen snakket til Financial Action Task Forces (FATF) plenumsmøte i Oslo torsdag. Der understreket hun hvor viktig det er at alle får tilgang til billige og gode finanstjenester.

- Mexico, Sør-Afrika, India og Pakistan har vist at enkle bankkontoer og regulerte finansinstitusjoner kan gi folk tilgang til systemet, samtidig som det bekjemper økonomisk kriminalitet og terrorfinansiering, sa dronningen til delegatene.

FATF er en internasjonal samarbeidsgruppe for bekjempelse av hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme, og de holder i år sitt plenumsmøte i Oslo.

Màxima ble dronning da kong Wilhelm-Alexander overtok den nederlandske tronen etter sin mor i april. Før hun giftet seg med kronprinsen i 2001 jobbet økonomen i en investeringsbank, og etter bryllupet har hun engasjert seg for at flere skal få tilgang til finanstjenester.

Den nederlandske dronningen ble introdusert av finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Han er enig i at såkalt «finansiell inkludering» er viktig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere