RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FYLLER ÅR: Dronning Sonja fyller 78 år lørdag. Bildet er tatt i bryllupet til svenske prins Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist.
FYLLER ÅR: Dronning Sonja fyller 78 år lørdag. Bildet er tatt i bryllupet til svenske prins Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Foto: Jon Olav Nesvold

Dronning Sonja fyller 78 år

Sist oppdatert:
Fyller 78 år og nærmer seg 25 år som dronning.

Det siste året har vært hektisk for dronningen. Hun var blant annet til stede ved det historiske besøket fra India i forbindelse med fredsprisutdelingen, og har besøkt Australia for første gang på 45 år. 

Dronningen har også hatt en rekke kunstutstillinger, i tillegg til å stå for åpningen av andre. 

Blant annet stod hun og prinsesse Beatrix av Nederland for åpningen av utstillingen «Van Gogh+Munch» ved Munch-museet på Tøyen i mai. Dette er første gang Edvard Munch og Vincent van Goghs verker ble samlet i en stor, felles utstilling.

Dronning Sonja og prinsesse Beatrix av Nederland deltok på åpningen av Van Gogh + Munch på munchmuseet i mai.


Kongeparets årlige fylkestur har i år gått til Finnmark. Etter tre dager tett på finnmarkingene avsluttet kong Harald og dronning Sonja turen med å besøke den sjøsamiske bygda Nesseby i Øst-Finnmark, innerst i Varangerfjorden.

Her har reindrift i over 100 år vært viktigste næringsvei, sammen med jordbruk og fiske.

Kongeparet avsluttet sin tredagers tur i Finnmark med en folkefest i Varangebotn, i Nesseby kommune. De besøkte Varanger samiske museum. Ordfører Knut Store er ledsager.

Dronning Sonja giftet seg med kronprins Harald 29. august 1968, og begge ble signet i Nidarosdomen 23. juni 1991. I januar 2016 vil kongeparet feire 25 år på tronen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere