Dronning Sonja fyller 78 år

FYLLER ÅR: Dronning Sonja fyller 78 år lørdag. Bildet er tatt i bryllupet til svenske prins Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist.

FYLLER ÅR: Dronning Sonja fyller 78 år lørdag. Bildet er tatt i bryllupet til svenske prins Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Foto: Jon Olav Nesvold

Fyller 78 år og nærmer seg 25 år som dronning.

04.07.15 14:35

Det siste året har vært hektisk for dronningen. Hun var blant annet til stede ved det historiske besøket fra India i forbindelse med fredsprisutdelingen, og har besøkt Australia for første gang på 45 år.

Dronningen har også hatt en rekke kunstutstillinger, i tillegg til å stå for åpningen av andre.

Blant annet stod hun og prinsesse Beatrix av Nederland for åpningen av utstillingen «Van Gogh+Munch» ved Munch-museet på Tøyen i mai. Dette er første gang Edvard Munch og Vincent van Goghs verker ble samlet i en stor, felles utstilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dronning Sonja og prinsesse Beatrix av Nederland deltok på åpningen av Van Gogh + Munch på munchmuseet i mai. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)


Kongeparets årlige fylkestur har i år gått til Finnmark. Etter tre dager tett på finnmarkingene avsluttet kong Harald og dronning Sonja turen med å besøke den sjøsamiske bygda Nesseby i Øst-Finnmark, innerst i Varangerfjorden.

Her har reindrift i over 100 år vært viktigste næringsvei, sammen med jordbruk og fiske.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kongeparet avsluttet sin tredagers tur i Finnmark med en folkefest i Varangebotn, i Nesseby kommune. De besøkte Varanger samiske museum. Ordfører Knut Store er ledsager. Foto: Terje Bendiksby

Dronning Sonja giftet seg med kronprins Harald 29. august 1968, og begge ble signet i Nidarosdomen 23. juni 1991. I januar 2016 vil kongeparet feire 25 år på tronen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.