*Nettavisen* Nyheter.

Dronning Sonja til Svalbard

Longyearbyen (NTB): I forbindelse med åpningen av en kunstutstilling som viser hennes egne bilder, skal dronning Sonja besøke Longyearbyen på Svalbard i månedsskiftet januar-februar.

Utstillingen «Tre reiser - Tre landskap» skal vises i Galleri Svalbard. Dronningen vil også være til stede ved åpningen av Polarjazz 2013 i Longyearbyen kulturhus. Besøket finner sted fra 31. januar til 1. februar.

Bildene som vises på utstillingen, har dronning Sonja laget i samarbeid med bildekunstnerne Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl. Utstillingen, som tidligere har vært vist flere steder, tar utgangspunkt i dronningens egne fotografier fra Svalbard.

Trykkene utgjør en kunstmappe utarbeidet som et ledd i etableringen av dronningens kunststipend «The Queen Sonja Nordic Art Award» og vises for første gang i Norge.

Både Opdahl og Nupen har tidligere hatt utstillinger i Galleri Svalbard og i 2006 vant Opdahl konkurransen om å lage jubileumskunstverket i forbindelse med at Longyearbyen markerte sitt 100-årsjubileum. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.