Gå til sidens hovedinnhold

Dronningen avduket glasskunst

Dronning Sonja og andre celebriteter kastet lys over nytt glasskunstverk på Skimuseet torsdag.

HOLMENKOLLEN: Det nye kunstverket «Bredlys», som fyller det gamle fasadevinduet mot Kollentorget, ga dronning Sonja følelsen av å stå inne i en isgrotte. Inspirasjonen hentet glasskunstneren Ulla-Mari Brantenberg fra Svalbard.

- På Svalbard kunne jeg inne i en isgrotte skimte lyset på utsiden. Da fikk jeg en sterk trang til å komme meg ut, forteller Brantenberg.

Ringnes-sponset

Det 8 kvadratmeter store glasskunstverket består av to lag med ti millimeter tykke glassplater, og begge er smeltet og formet i åtte forskjellige former. Ved Kollentorget kan publikummet også betrakte glasskunstverket på utsiden, men da i litt andre former enn fra innsiden i museet.

Christian Ringnes har sponset kunstverket til 1 millioner kroner, og før avdukingen inne i museet kunne dronningen se forretningsmannen entre scenen som bredfører i full utrustning.

Glasset make over

Museumsdirektør Kari Berg synes den glassette fornyelsen er et moderne inngrep i den ellers så stålrike hoppbakken, og hun tror «Bredlys» vil trekke nye målgrupper til museet.

Dronning Sonja viste også begeistring for kunstverket da hun gikk det nærmere etter i sømmene sammen med Brantenberg. Glasskunstneren har lagt ått år med hardt arbeid bak seg, og hun håper det får lang levetid på museet.