RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dronningen fikk gave av Mandela

Cape Town (NTB): Kongeparet var skuffet da omstendigheter hindret dem i å møte fredsprisvinner Nelson Mandela under statsbesøket i Sør-Afrika. Onsdag bar dronning Sonja uventet smykkene hun fikk i gave fra Mandela-familien.

Smykkene, et armbånd og et halskjede med portretter av Mandela innrammet i sølv, ble overlevert til dronningen på hotellet onsdag ettermiddag. Tidligere på dagen hadde kongeparet møtt Mandelas datter og barnebarn ved åpningen av en utstilling med sørafrikanske fredsprisvinnere som tema.

- Min far setter stor pris på Norge og det dere gjør her. Denne utstillingen minner oss på hvem vi er og hvor vi kommer fra, sier Maki Mandela til NTB.

Hun beklaget at faren ikke kunne stille onsdag, og sa at Nelson Mandela er i så god form som man kan forvente av en mann på 91 år.

Senere på dagen stilte kongen og dronningen til minikonsert med Mari Boine i Cape Town. Da hadde dronningen skiftet antrekk og tatt på seg de unike smykkene som var en gave fra Mandela-familien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere