RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dronningens kunstpris til finsk grafiker

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den finske grafikeren Tiina Kivinen ble torsdag den første vinneren av dronning Sonjas kunstpris.

Dronningen sto selv for utdelingen av The Queen Sonja Nordic Art Award 2012 på Henie Onstad Kunstsenter der blant andre kong Harald, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var til stede.

Tidligere på dagen åpnet hun utstillingen «Landskap og Rom» i kunstsenteret på Høvikodden i Bærum der hennes egne grafiske trykk og en stor del av hennes kunstsamling stilles ut.

Målet for prisen på 400.000 kroner er å skape fornyet interesse for og inspirere til videreutvikling av den papirbaserte kunsten i Norden.

- Papirbasert kunst er veldig viktig. I tillegg til prissummen, er det en ukes gratis opphold hos Atelje Larsen i Helsingborg, hvor vi lagde disse trykkene. Jeg tror enhver kunstner ville være meget glad for å få anledning til å arbeide sammen med de dyktige menneskene der, sier dronningen, som gleder seg til å følge prisvinneren i årene fremover.

Stipendprogrammet er et resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom dronning Sonja, Kjell Nupen, Ørnulf Opdahl og Ole Larsen ved Atelje Larsen i Helsingborg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere