Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dronningens kyniske plan

NY EVENTYRFILM: Dronning Margrethe lager nok en H.C. Andersen-film.
NY EVENTYRFILM: Dronning Margrethe lager nok en H.C. Andersen-film. Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hun forsøkte å spleise Frederik med en annen et halvt år før bryllupet.

(SIDE2): Ifølge en tysk forfatter skal dronning Margrethe (68) ha forsøkt å få Frederik (40) til å falle for en noe mer såkalt «standsmessig» kvinne enn hans borgerlige Mary (36).

Planene skal ha blitt lagt etter at Frederik kysset Mary offentlig for første gang, men det stoppet ikke Margrethe, skriver BT.dk.

Inviterte prinsesser
Uten at dronningen fortalte om sine hensikter inviterte hun flere ugifte, unge prinsesser til Fredensborg slott. De fleste av kvinnene var tyske, skriver den tyske, adelige forfatteren Alexander von Schönburg i sin nye bok «Alt du ikke visste om konger, men gjerne vil vite».

Men kronprinsen, som alltid var kjent som en playboy med sans for fart, spenning og damer, ønsket ikke innblandingen fra sin mor som Kirsten Giftekniv.

I slekt
Frederik måtte allikevel komme på sommerfesten, denne gangen uten sin Mary, der blant annet de tyske adelige søstrene Elisabeth og Marie Theresa Thurn und Taxi var blant gjestene.

Forfatteren er i slekt med de to kvinnene og derfor hevder han at han har innsideinformasjon om grunnen til at de ble invitert, men han vil ikke ut med hvem av de mange prinsessene som ble servert på et sølvfat til den danske prinsen.

Uansett så ville ikke Frederik ha noe av spleisingen.

Samboere
Frederik og Mary var samboere i 2003 - og Mary var en selvskreven gjeste i både bryllup, barnedåper og bursdagsfester.

Den selvsamme sommeren valgte også Frederik sin borgerlige kjæreste og fridde til henne, men først måtte hun møte hans mor. Mary hadde da allerede truffet sin svigerfar, prins Henrik (72).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Borgerlig stress?
I sin egen bok har dronningen selv uttrykt stor glede over møtet med Mary og ble svært begeistret for sin australske svigerdatter.

En forklaring på boken og ryktene om at Margrethe ønsket en kvinne med adelige slekt til sin sønn, kan bero på at hun var redd det danske monarkiet ikke ville bestå hvis de fikk en borgerlig kronprinsesse som siden tar over dronningsetet.

En hoffekspert sier til den danske avisen at borgerlig blod mikset med blått alltid har vært et problem, mens det danske hoffet opplyser til avisen at festen ikke kan ha funnet sted da de ikke kunne se det i den offisielle kalenderen. Den tyske forfatteren på sin side hevder festen var av privat art...

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!