RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper aksjeanbefaling

Sist oppdatert:
DnB Investor går bort fra sin anbefaling om å overvekte aksjer i porteføljene. Her får du begrunnelsen for den økte pessimismen
- Inn i mai velger vi nå å gå til en nøytralvekt i porteføljen, der vi drar ned overvekten i aksjer og plasserer denne i rentemarkedet, skriver DnB Investor i sin siste månedsrapportl.

- Vår observasjon er at vi nærmer oss slutten på rapporteringssesongen, samtidig som vi ser en økende volatilitet i aksjemarkedene. Vi har sett at de relativt gode selskapsresultatene har virket kursdrivende på selskapene. Når denne strømmen av gode nyheter er i ferd med å ebbe ut, er vi redd for at en fortsatt fokusering på at økende renter skal kvele oppgangen i den globale økonomien, vil være negativ for aksjemarkedene, heter det videre.

DnB Investor går nå til en helt nøytral vekting mellom aksjer, obligasjoner og pengemarkedet.

Når det gjelder aksjer overvektes europeiske aksjer, mens USA undervektes.

- Med et momentum i verdensøkonomien som nå topper ut, er det fornuftig å velge markeder som ikke er for sykliske. I første rekke gjelder dette eksponeringen i Norge og i vekstmarkedene, en eksponering vi nå er mer forsiktige med. Vi velger i stedet å overvekte det europeiske markedet. Stabile og økende inntjeningsestimater, samt obligasjonsrenter som øker mindre enn både i USA og Norge, gjør at vi ønsker å overvekte denne regionen, skriver DnB Investor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere