RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper gratis norskopplæring

Oslo (NTB): Flere hundre millioner kroner er bevilget til å gi innvandrere «obligatorisk» norskopplæring. Men få møter opp.

Stortinget bestemte i 2005 at store grupper innvandrere skulle ha plikt ? og rett ? til å ta 300 timer med kurs i norsk og samfunnsfag.

Av 41.000 innvandrere som har plikt til å ta opplæring i norsk språk og samfunn, har imidlertid bare 14.000 fullført opplæringen, skriver Aftenposten.

Hittil i år har over 60 utlendinger fått søknaden om statsborgerskap i retur fra Utlendingsdirektoratet (UDI) fordi de ikke kan dokumentere at de kan snakke norsk. Fire personer har fått avslag fordi de ikke snakket godt nok norsk.

? Dette er første gang vi har gitt avslag med denne begrunnelsen. Med de nye reglene er vi forpliktet til å sjekke om søkeren oppfyller kravet om å ha gjennomført opplæring i norsk og samfunnskunnskap, sier områdeleder Cecilie Sande Amundsen i UDIs oppholdsavdeling.

Uten norskkurs ryker muligheten for norsk pass og tillatelse til permanent bosetning i landet. Utlendingene blir imidlertid ikke kastet ut av landet, så sant de har en annen gyldig oppholdstillatelse i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere