*Nettavisen* Nyheter.

Dropper maks antall elever per lærer

Oslo (NTB): Regjeringen dropper løftet fra Soria Moria om å lovfeste en maksgrense for hvor mange elever én lærer i grunnskolen kan ha.

Når regjeringen legger fram statsbudsjettet 8. oktober vil bare et fåtall av elevene få nyte godt av lærersatsingen i budsjettet, melder NRK.

Under valgkampen i 2009 foreslo SV en lovbestemt minstenorm for antall lærere per elever på hver skole. Partileder Kristin Halvorsen fikk gjennomslag for forslaget i forhandlingene om en ny regjeringsplattform. I Soria Moria-erklæringen står det at innen 2013 skal regjeringen «legge til rette for flere lærere gjennom styrket kommuneøkonomi og ved å endre opplæringsloven for å sikre en maksimumsgrense for tallet på elever per lærer på hver skole.»

De rødgrønne frykter imidlertid en slik maksgrense vil føre til mange ufaglærte lærere i skolene og derfor har regjeringen gått bort fra planen.

Bare ungdomsskoler med få lærere og svake resultater blir prioritert i neste års statsbudsjett. Disse kan søke om å få tildelt én eller flere av til sammen 600 nye lærerstillinger. Dette skal være et forsøksprosjekt som skal gå over fire år.

Likevel mener Kristin Halvorsen at hun og SV ikke har brutt noe løfte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.