RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper Trondheimskortet

Sist oppdatert:
Organisasjonen «Elvene rundt Trondheimsfjorden» dropper nå innføringen av det planlagte Trondheimskortet for å få fiske laks.

Elvene rundt Trondheimsfjorden (ErT) har som mål å kjøpe opp kilenotfiskekvoter, slik at villaksen i stedet skal kunne gå opp i elvene til glede for sportsfiskere.

For å finansiere oppkjøpsordningen, foreslo organisasjonen at alle som vil fiske i de berørte elvene måtte betale en esktraavgift på 250 kroner i form av et «Trondheimskort». Dette altså i tillegg til fisketrygdavgift og vanlig fiskekort.

Trekker nå
Etter å ha møtt sterk motstand, blant annet i Norges Jeger og Fiskerforbund, så trekker nå «Elvene rundt Trondheimsfjorden» forslaget.

- Det var jo et forsøk på å sikre finansieringa for neste år, men så fikk vi såpass motstand, blant annet av Jeger og fiskerforbundet at vi vil utsette Trondheimskortet i ett år.

- Jeger og fiskerforbundet har sagt seg villig til å gå inn på en ordning der grunneierne skal komme mer på banen, og de skal betale 15 prosent av nettoinntektene på sine fiskevald. Og vi ser det jo som en kjempefordel at NJFF vil stille opp sammen med oss, sier leder Jon Kjelden i ErT til TV 2 Nettavisen.

Frivillig
I stedet vil nå ErT satse videre på en frivillig ordning, der sportsfiskere kunne betale inn 500 kroner i støtte. Det var en stor suksess i fjor, uten særlig mye markedsføring.

- På grunn av manglende kapasitet ble denne ordningen knapt nok markedsført og det aktive innsalget var fraværende.

Likevel kom det inn over 150.000,- kroner gjennom frivillige innbetalinger fra sportsfiskere i 2005.

Videreført
- Denne frivillige ordningen vil nå bli videreført i 2006, og med bedre markedsføring og forhåpentligvis litt dra-hjelp fra NJFF, håper vi å nå mer effektivt ut til sportsfiskerne og dermed øke inntektene fra denne ordningen, heter det fra Elvene rundt Trondheimsfjorden.

2005 var et meget positivt år, sett med organisasjonens øyne. Notfangstene ble redusert med 46 tonn, mens fangstene i elvene økte med 27 tonn.

- Når vi fikk bort 120 kilenøter i sjøen, så må jo det få positive konsekvenser for oppgangen i elvene. Og elvefisket har store positive ringvirkninger for hele samfunnet langs med elvene, sier Jon Kjelden til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere