Gå til sidens hovedinnhold

Droppet dialog med 15-åring

Siv Jensen og Geir Mo snakket aldri med gutten som hevder seg misbrukt av Trond Birkedal.

Denne kontakten gikk i stedet gjennom FpU-leder Ove Vanebo, skriver VG tirsdag.

Ifølge et internt notat i Frp skal Birkedal to ganger ha blitt konfrontert med overgrepsbeskyldningene, men han skal ha avvist dem hver gang.

Trond Birkedal, som var ordførerkandidat for Frp i Stavanger, ble forrige uke siktet etter straffelovens paragraf 201b, «for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det».

Senere ble denne siktelsen utvidet til å omhandle sex med en person under 16 år.

Les også: Ny sexanmeldelse mot Birkedal.

Ny ordførerkandidat
Mandag kveld ble Tore B. Kallevig valgt som Frps ordførerkandidat i Stavanger etter et ekstraordinært nominasjonsmøte, skriver Rogalands Avis. Sissel Stenberg var den andre kandidaten, men før medlemmene skulle stemme trakk hun sitt kandidatur. Hun ga i stedet Kallevig sin fulle støtte.

- Avgjørelsen til Sissel reflekterer den stemningen som er i partiet nå. Vi står sammen, og vi er innstilt på å jobbe knallhardt for å vise velgerne at vår politikk er den beste. Og den jobben begynner ikke i morgen. Den pågår hver dag gjennom hvordan vi arbeider politisk og hvordan vi snakker med mennesker, sier Kallevig til Rogalands Avis.

- Dramatisk
Tore Kallevig avsluttet møtet med å takke Stenberg for tilliten.

- Dette er beviset jeg trengte, beviset for at vi skal dra lasset sammen og stå samlet gjennom valgkampen. Jeg er overbevist om at vi skal oppleve vårt aller beste valgresultat, sa ordførerkandidaten og høstet stående applaus.

Han la likevel ikke skjul på at Birkedal-saken har preget lokallaget enormt:

- Siste ukes begivenheter er uten tvil det mest dramatiske som har rammet oss, sa Kallevig før han berømmet Stavanger Frps ledelse for hvordan de har håndtert situasjonen.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken