*Nettavisen* Nyheter.

Droppet kreftbehandling for babyen

Foto: Thinkstock (Thinkstock/Illustrasjonsfoto)

Sarah Brook (32) fikk kreft da hun var gravid i sjette måned.

(SIDE2:) Sarah Brook fra London utsatte kreftbehandlingen slik at babyen hennes kunne overleve. Nå har hun fått beskjed om at hun selv ikke kommer til å få se datteren Polly vokse opp.

- Jeg ønsker bare å være mamma til jenta mi, og fortsette å være kone og bestevenn til mannen min så lenge som mulig, sier hun, ifølge DailyMail.

Like symptomer
Da Brook var gravid i sjette måned fikk hun beskjed om at hun har tarmkreft. Hormonene som følge av graviditeten var med på å øke veksten av svulsten, og legene ga henne beskjed om at hun bare kunne utsette behandlingen i to uker, før hun kom til å bli alvorlig syk.

Tarmkreft kan være vanskelig å diagnostisere hos gravide, da symptomene ofte er kvalme, endring i avføringsmønster, svinmmelhet og ryggsmerter.

Hun kunne ikke motta kjemoterapi da hun gikk gravid, fordi det kunne skade babyen.

To uker var akkurat nok tid til at datteren kom til å overleve, og Polly ble født ved keisersnitt. Den lille jenta er nå fire uker gammel, og vokser seg sterkere.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Valgte å ikke behandles
Men den nybakte moren blir derimot sykere. Brook har fått beskjed om at kreften har spredd seg til bukspyttkjertelen, tarmen, lungene, halsen, og legene sier at sykdommen ikke kan kureres.

Brook er nå bosatt i Australia sammen med den lille familien, men tilbringer mesteparten av tiden på sykehuset. Her får hun enten behandling selv, eller tilbringer tid med datteren.

- Jeg visste at det å få barn ville forandre livet mitt, men jeg kunne ikke forestille meg hvor mye. Følelsen da jeg så henne for første gang var fullstendig kjærlighet.

Nå er det startet en innsamlingsaksjon for Brook. Venninnen som står bak mener pengene kan hjelpe dem når det gjelder det økonomiske stresset, og gi dem mer tid til å nyte den nyfødte.

- Det har ikke vært lett å takle at legene snakker om behandling istedenfor en kur. Situasjonen er tøff for mannen min da han må innse at han kanskje må leve uten meg, og tenke på hvordan han skal oppdra Polly som alenefar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.