*Nettavisen* Nyheter.

Drosjejuks ga sju års fengsel

Regnskapsføreren som sto tiltalt i drosjejuks-saken ble i Oslo tingrett dømt til sju års fengsel og inndragning av 660.000 kroner. Les mer her:

19.05.08 00:15

Regnskapsføreren som sto tiltalt i drosjejuks-saken ble i Oslo tingrett dømt til sju års fengsel og inndragning av 660.000 kroner.Han har også mistet retten til å drive næringsvirksomhet. Dommen falt i Oslo tingrett mandag.- Vi synes dommen gir viktige signaler om hvor alvorlig denne typen samfunnsskadelig virksomhet er og det har vist seg i den strenge reaksjonen. Vi synes også det er viktige signaler i forhold til inndragning og ikke minst at han for alltid mister retten til å drive som regnskapsfører, sier statsadvokat Geir Kavlie til NTB.Påstanden lød på inndragning av drøyt 1 million kroner og ni års fengsel. Økokrim mener at regnskapsføreren har hjulpet i underkant av 300 drosjesjåfører i Oslo med å jukse på skatten.I retten innrømmet den 55 år gamle regnskapsføreren å ha utvist grov uaktsomhet ved å ha hjulpet 277 drosjesjåfører å unndra i alt 100 millioner kroner fra beskatning.En annen tiltalt, en 54 år gammel mann, fikk tre års fengsel for dokumentfalsk, ett år ble gjort betinget. Tredjemann, en 43-åring, ble dømt til to års fengsel, hvorav ett år betinget.


Begge fikk inndragning på 120.000 kroner hver.I alt sto fire personer tiltalt, men saken mot én av dem er utsatt fordi han er syk. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.