Klokka 09.53 fikk politiet melding om at en person hadde gått til angrep på en ansatt i Vy, melder Dagbladet. Et bilde som avisen har tatt viser mannen bli holdt i bakken av flere vektere.

Få minutter senere kom politiet til stedet, og fikk kontroll på situasjonen. En drøy time senere var politiet fortsatt på stedet og foretok avhør, opplyste politiet til Nettavisen litt før klokken 11.

Angrepet av drosjesjåfør

Hendelsen skjedde på sjøsiden av Oslo S, ved taxiholdeplassen, og den mistenkte er en mann i 40-årene opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marius Wam, til Nettavisen i 11-tiden. I 12.25-tiden hadde politiet oppdatert informasjon:

- Den mistenkte er en drosjesjåfør. Det skal ha oppstått en diskusjon/krangel i forkant av hendelsen. Den ansatte fikk en finger i øyet, men det var utover dette ingen synlige skader. Vedkommende klaget på litt smerter, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn-Engeseth, til Nettavisen.

Den ansatte fra Vy jobbet, ifølge politiet, med koordinering av alternativ transport i forbindelse med togproblemene forårsaket av uværet. Den ansatte blir nå fulgt opp av bedriftshelsetjenesten.

Den mistenkte drosjesjåføren er bortvist fra stedet, og vil bli anmeldt for kroppskrenkelse, opplyser Krohn-Engeseth.

Pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, ville ikke kommentere hendelsen da Nettavisen tok kontakt.

Kraftig tordenvær skaper reisekaos på Østlandet

Kraftig tordenvær skaper kaos i trafikken på Østlandet. Nær alle tog er innstilt og på T-banen er det full stans. Buss og taxi er nærmest ikke å oppdrive.

Flytoget har innstilt samtlige tog på morgenen og henviser på sine nettsider de reisende til taxi for tog. Men det er mangel på både busser og taxier, opplyser Vy på sine nettsider.

Over 18.000 lyn ble registrert over Østlandet natt til torsdag.

Statsmeteorolog Hanne Beathe Skattør sier det har vørt usedvanlig mange lynnedslag.

– Det er uvanlig og intenst. Det er ikke ofte dette skjer, sier hun til Aftenposten.

I morgentimene torsdag var det tett mellom lynglimtene. Opp mot 4.000 lyn i timen ble registrert, ifølge Meteorologisk institutts oversikt.

Innstilte tog og baner

På T-banen førte strømproblemer til stans på alle linjer. Ved 9.15-tiden ble trafikken startet igjen, men det blir forsinkelser på alle linjer.

Gardermobanen var stengt mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn på grunn av signal- og strømproblemer etter lynnedslag, men ble gjenåpnet like etter klokka 13.

I tillegg er Østfoldbanen stengt mellom Kolbotn og Oslo S fordi tordenværet har ført til signalfeil.

Bane Nor melder at det også er stengt på Sørlandsbanen mellom Kongsberg og Drangedal på grunn av strømproblemer.

Det er også forsinkelser på Rørosbanen og Dovrebanen.

Også godstrafikken rammes fordi Alna skiftestasjon er delvis stengt etter lynnedslag.

– Det er fortsatt mye torden og regn igjen, og det ser ikke ut som det svekker seg mye på veien nordøstover, meldte meteorologene på Twitter tidlig torsdag morgen.

Biler sperret mellom ras

Også Vestlandet er rammet av uvær. Veiene mellom Bergen og Voss er stengt. Dette gjelder blant annet E16 ved Bolstad, hvor flere biler er innesperret mellom to store ras. Rasene har gått om lag 2 kilometer fra hverandre.

– Noe trafikk ble sperret mellom rasene, og snart skal trafikken loses ut i retning mot Bergen, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen John Andreas Omdal til NRK. Veien blir stengt på ubestemt tid.

Måtte evakuere

I Kvam måtte beboerne i et bolighus evakuere på grunn av store mengder vann som kom drivende gjennom veibanen og bebyggelsen.

Meteorologisk institutt advarte onsdag kveld om svært kraftige regnbyger for Sogn og Sunnfjord, Hordaland og nordlige Rogaland. Varselet gikk ut på at det lokalt kunne komme 40–60 millimeter nedbør på tre timer.

– Det har kommet mye vann i områdene rundt Bolstad og Nordheimsund, men det skal ha gitt seg nå, sa operasjonsleder Sætre ved 3.20-tiden.

Det er også meldt gul fare for flom på Vestlandet som følge av den ventede nedbøren onsdag og torsdag.