*Nettavisen* Nyheter.

Drosjesvindler på vei til Norge

Oslo (NTB): Etter fire år på rømmen er bedrageridømte Mohammed Aslam lørdag på vei til Norge med fly fra Pakistan. I Norge venter anklager om svart drosjekjøring for 100 millioner kroner.

14.01.12 15:30

Mohammed Aslam, også kalt Lille-Røkke, følges på flyet av to sivilkledde politimenn og vil ankomme Norge lørdag kveld eller søndag morgen, skriver Aftenposten.

Når han kommer til Norge vil han bli sendt rett til soning av to års fengsel for drosjesvindel. Aslam ble dømt i januar 2008, men har vært på rømmen i fire år. Norge har ingen utleveringsavtale med Pakistan, og det er en lang prosess som ligger utsendelsen.

Aslam ble pågrepet i Pakistan 16. oktober i fjor, da en politimann gjenkjente ham og visste at han var etterlyst internasjonalt. Det har vært en lang rekke rettsmøter i saken, og sist torsdag åpnet en domstol i Islamabad åpnet for utvisning av Aslam. Grunnlaget for utvisningen er at mannen har oppholdt seg i Pakistan på ulovlig grunnlag.

I Norge venter en ny anmeldelse på Aslam. Han skal ha kjørt drosje svart for nærmere 100 millioner kroner og ha brukt falske identiteter. Han skal blant annet ha kjørt drosje i navnet til en person som da var død.

For norsk politi betegnes utsendelsen av Aslam som et gjennombrudd. Det er første gang politiet har klart å få utlevert en etterlyst person fra Pakistan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.