*Nettavisen* Nyheter.

Drosjesvindler tilbake i Norge

Oslo (NTB): Fire år etter at han rømte fra en fengselsdom for svindel og skattejuks landet Mohammed Aslam i Norge søndag ettermiddag. Nå venter nye anklager.

15.01.12 20:10

Aslam ble fulgt av to norske politimenn i sivil da han satte seg på flyet i Islamabad etter å ha blitt utvist fra Pakistan. Da han landet på Gardermoen ved 15-tiden søndag, bar det rett videre til en varetektscelle, skriver Aftenposten.

Først skal dommen fra 2008 sones, men Aslam må også svare for nye anklager. Han skal ha kjørt drosje svart for nærmere 100 millioner kroner og ha brukt falske identiteter. Han skal blant annet ha kjørt drosje i navnet til en person som da var død.

For norsk politi betegnes utsendelsen av Aslam som et gjennombrudd. Det er første gang politiet har klart å få utlevert en etterlyst person fra Pakistan.

- Vi er kjempestolte over at vi har fått til dette og håper dette kan virke allmennpreventivt. Norske statsborgere som begår kriminalitet her skal ikke kunne gjemme seg i andre land. Med dette viser vi at det ikke nytter å stikke av, sier Gry Smogeli, som leder seksjonen for Finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt.

Norge har ingen utleveringsavtale med Pakistan, og formelt er Aslam ikke utlevert til Norge. Han er utvist fordi han oppholdt seg i Pakistan på ulovlig grunnlag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.