RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DSB: - Minner om Lærdal-brannen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har to helikoptre klare til bruk hvis vindforholdene i Flatanger bedrer seg. Foreløpig har all beredskapshjelp foregått fra bakken.

Sivilforsvaret og brannmannskaper har jobbet med å få kontroll over brannen i Flatanger siden den brøt ut mandag kveld. DSB står også klare med et helikopter til slukningsarbeidet, dersom forholdene skulle ligge til rette for hjelp fra lufta. I tillegg er ytterligere et helikopter gjort tilgjengelig på Værnes.

- Det har utviklet seg til en voldsom brann som er svært krevende å håndtere. Helikopteret vi sendte til unnsetning i dag tidlig, har ikke kunnet tas i bruk på grunn av sterk vind. Slik sett minner værforholdene mye om sånn de var under Lærdal-brannen, sier avdelingsleder Hans Kristian Madsen i DSB til NTB.

I tillegg til lokale brannmannskaper, bistår 25 personer fra Sivilforsvarets fredsinnsatsgrupper i Namsos og Steinkjer, skriver direktoratet på sine hjemmesider. Også Heimevernet er koblet inn i beredskapsarbeidet, melder NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere