RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DSND går med pent overskudd(Ny)

Sist oppdatert:
DSND er takket være det deleide subseaselskapet Subsea 7 på rett vei, og overskuddet har endelig kommet tilbake etter første kvartals store skuffelse
Nettoresultatet endte på 8,2 millioner dollar, mot minus 3,6 millioner dollar i samme periode i fjor, og et underskudd i første kvartal i år på 13,9 millioner dollar.

Det er bidraget fra det 50/50 eide selskapet med amerikanske Halliburton, Subsea7 som trekker opp. Bidraget er på 10,5 millioner dollar i andre kvartal, mot et stort underskudd i første kvartal. Subsea7 ble etablert i andre kvartal i fjor, og tallene er derfor lite sammenlignbare. Selskapet føres som tilknyttet selskap på egen linje i resultatregnskapet.

Tallene er på linje med DSNDs guiding om et godt resultat i andre kvartal, mens Subsea7 i første kvartal påførte DSND et stort tap på grunn av ekstraordinære dokkekostnader og kostnadsoverskridelser på to prosjekter.

Subsea7 har omsatt for 202,1 millioner dollar i kvartalet, og fikk et EBITDA-resultat på 36,2 millioner, mens bunnlinjen viste 21 millioner dollar. Subsea7 hadde ved utgangen av kvartalet en ordrebok på 653 millioner dollar , hvorav kun 76 millioner dollar er fastpris. DSND har tidligere gått på store tap på fastpriskontrakter.

Den gjenværende virksomheten i DSND var skuffende, og gikk med et underskudd på 2,3 millioner dollar, etter inntekter på 7,2 millioner dollar og et driftstap på 2,8 millioner dollar.

DSND-ledelsen er positive til utviklingen i markedet, og forventer at det vil forbli relativt sterkt ut året.

- Oljeprisen har vært stødig over 20 dollar pr. fat, og undervannsaktiviteten fortsetter å vokse i et oppmuntrende tempo, støttet av en aggressiv utvikling av satelitt og maginale felt, økt tilknytningsaktivitet og fortsatt sterk vekst på dypt vann, skriver styret i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere