RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DSND selger problemskip(Ny)

Sist oppdatert:
DSND har nå fått på plass en fast avtale om salg av problemfartøyet Buccaneer, det er i tråd med signalene selskapet ga på en presentasjon sist uke
Nytt: Salget er endelig, og ikke en int.avtale som iMarkedet kom i skade for å skrive i første versjon

Skipet vil ifølge salgsavtalen overleveres til nye eiere 15. oktober.

Det er ikke offentliggjort en salgsum, men det vil gi en gevinst for DSND og en positiv kontantstrøm. Buccaneer et et av skipene som ikke ble lagt inn i det 50 prosent eide subseaselskapet Subsea 7 i fjor vår.

Som et ledd i salgsprosessen vil DSND utøve en kjøpsopsjon på skipet, Buccaneer går i dag på en operasjonell lease til selskapet med en tilhørende kjøpsopsjon.

Brønnintervensjonsskipet har vært uten kontrakter siden i fjor, og så sent som på Paretos olje- og offshoreseminar onsdag i forrige uke, sa adm. direktør Magne Kristiansen i DSND at skip var en hodepine. Han varslet da at de jobbet med en langsiktig løsning for skipet, og vil ikke avkrefte at salg var en slik løsning. Les mer: DSND nær flere avklaringer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere