RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DSND slet i fjerde kvartal(Ny2)

Sist oppdatert:
Fjerde kvartal har blitt en skuffelse for DSND og det 50 prosent eide datterselskapet Subsea 7. Det er spesielt Subsea 7 som har gitt et større underskudd i perioden
Nytt: Korrigert ordrebok se siste avsnitt

Underskuddet ble på 17,9 millioner dollar i fjerde kvartal, mot 6 millioner dollar i minus i samme periode i 2002.

Blant faktorene som trekker ned for DSNDs egen virksomhet er en nedskrivning på 4,5 millioner dollar og en belastning på 2,5 millioner dollar fra demobiliseringen av fartøyet Olympic Princess. Kostnadene relaterer seg til selskapets kabelaktivitet i Brasil. Kontrakten er nå avsluttet.

Driftsresultatet fra DSND egen virksomhet endte på minus 2,4 millioner dollar, mmot minus 5,8 i samme periode i 2002. Inntektene økte fra 9,1 til 13,2 millioner i samme periode.

Subsea 7s underskudd

Omsetningen til Subsea 7 i fjerde kvartal endte på 193,4 millioner dollar, mens driftsresultat før avskrivninger endte på minus 5 millioner. I samme periode i 2002 ble omsetningen på 172,5 millioner dollar og EBITDA på 7,6 millioner dollar.

Nettoresultatet endte på minus 22,6 millioner dollar i fjerde kvartal, hvorav 11,1 millioner dollar er belastet i DSNDs regnskap som andel tilknyttet selskap.

DSND skriver i rapporten at 50 prosent eide Subsea 7, Halliburton eier den andre halvdelen, slet med en rekke lavmarginjobber i kvartalet samt redusert utnyttelse av flåten og utstyret. Det skyldes blant annet utsettelser av flere prosjekter fra 2003 til 2004.

Et mellomår

Når det gjelder markedet så opprettholder DSND et positivt langsiktig syn, og forventer bedrede marginer for subseavirksomhet. Det registreres blant annet en høy anbudsaktivitet.

- Imidlertid er styret fortsatt av den oppfatning at 2004 blir et mellomår, i hovedsak på grunn av forskjøvede prosjekter, skriver styret.

DSND har i ettermiddag korrigert ordreboken til Subsea 7 fra først rapprotert 464 millioner dollar ved utgangen av 2003 til 404 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere