*Nettavisen* Nyheter.

Du avsløres i sengen

Om du sover i fosterstilling, på magen eller utstrakt over hele sengen er ikke helt tilfeldig. Ifølge forskerne sier det noe om din personlighet.

17.09.03 09:32

Professor Chris Idzikowski har sammen med en kollega identifisert seks forskjellige sovestillinger og hva de betyr, melder Reuters Health.

- Vi er alle klar over at kroppen sender ut signaler når vi er våkne, men dette er første gangen vi har hatt muligheten til å se hva underbevisstheten sier om oss, sier Idzikowski.

Kvinnene velger fosterstillingen
Å ligge sammenkrøpet i fosterstilling er den vanligste måten å sove på, og hele 51 prosent av kvinnene som deltok i undersøkelsen sov i denne stillingen. De som sov på denne måten er visstnok ofte beskjedne og følsomme, mens de som sover på ryggen med armene bak hodet er ofte stille og tilbakeholdne.

De som sover på siden med utstrakte bein og armene ned er som oftest sosiale og sorgløse. Men dersom de sover med utstrakte armer er de gjerne litt mer mistenkelige enn de som sover med armene ned langs siden.

Fast sovestilling
Den mest uvanlige sovestillingen er å ligge på magen med hendene ved siden av hodet. Bare 6,5 prosent velger denne sovestillingen og disse personene er ofte freidige og vittige.

De som er flinke til å lytte til andre sover ofte på rygg med utstrakte armer og bein.

Ifølge Idzikowski er det sjelden at noen endrer sovestilling, den måten du sover på følger deg resten av livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.