RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du blir forelsket på tre minutter

Sist oppdatert:
Forskere har nå kommet frem til at vi bestemmer oss for om en person er attraktiv eller ikke på rekordtid.

(SIDE2): Dr. Robert Kurzban har fulgt med på personer som deltok på speed-dating. Forsøkspersonene fikk tre minutter på hver date, og ifølge Dr. Kurzban var dette nok tid til å finne ut om den andre personen var en potensiell partner eller ikke, melder Reuters Health.

- Det gikk på fysiske egenskaper hos begge kjønn. Du vet hva du er tiltrukket av når du ser det, sier Dr. Kurzban til Reuters Health.

Utseendet var altså den avgjørende faktoren, og spesielt ansiktet var det mest avgjørende, etterfulgt av høyde og vekt. Mennene i undersøkelsen foretrakk helst tynne kvinner, mens kvinnene valgte høye menn med pene ansikter. Det er altså ikke bare menn som kun fokuserer på kropp.

Når man får mer tid med en person kommer faktorer som religion, inntekt og lignende inn i bildet, men utseendet kan altså være avgjørende for at noen skal bli interessert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere