RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du blir lurt av esken

Sist oppdatert:
Halvparten av alle juicer og matvarer som viser frukt på emballasjen, inneholder ikke frukt likevel.

(SIDE2): En ny studie viser at mer enn halvparten av all frukt og drikke som har bilde av ulike frukter på pakken inneholder lite eller ingen frukt i det hele tatt på ingrediens-lista. Det melder helse-nettstedet weareallgreen.com.

Inneholdt ikke frukt
Studien ble gjennomført på «Prevention Institute», i California, som er en uavhengig helseorganisasjon. De fant ut at av 37 matvarer med bilde av frukt på pakken, så inneholdt 51 prosent av matvarene ingen frukt i det hele tatt.

Mye sukker
Hele 16 prosent av matvarene inneholdt kun 10 prosent frukt eller mindre mens kun 33 prosent av de varene som reklamerte med frukt hadde en akseptabel mengde frukt, men inneholdt også en stor mengde sukker.

For eksempel den amerikanske frokostblandingen «Fruit loops» som betyr «frukt ringer» inneholder ikke frukt i det hele tatt.

- Tror det er sunt
«Disse pakkene kan få foreldre til å tro at disse produktene er et sunnere alternativ for barna deres, når de ikke egentlig inneholder noen av de ernæringsmessige fordelene ved frukt», skrev forfatterne av studien.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere