Du bør være kostbar

Foto: omgimages (Getty Images/iStockphoto)

Det lønner seg å spille spillet, mener studie.

(SIDE2:) Mange kan kjenne seg igjen i frustrasjonen man føler når man dater en person som ikke gir klare signaler. Er han interessert? Hvor står vi i forholdet? Hvorfor kan han ikke bare si rett ut hva han føler? Dette er spørsmål mange ønsker svar på kjapt, men det er ikke sikkert det er så lurt...

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ny undersøkelse viser nemlig at det lønner seg «å spille spillet». I hvert fall kan det være smart fra mannens ståsted, skriver iVillage.

Intensjonen?
Nå er det bevist at en mann som spiller «hard to get» gjør kvinnen mer interessert. En studie publisert i Psychological Science viser at kvinner tenker mer og oftere på en mann de har møtt hvis de er usikre på intensjonen hans.

For å teste dette ble 47 kvinner satt på en undersøkelse som de trodde handlet om å finne ut om Facebook kan fungere som en datingside. Alle kvinnene fikk se falske profiler av fire menn som angivelig hadde sjekket ut deres egen Facebook-side, og rangert profilen deres. Hver testperson fikk beskjeden om at mennene enten hadde rangert henne som at han var svært interessert, at han syntes testkvinnen var gjennomsnittlig, eller at det var uvisst hva han mente.

Deretter ble kvinnene bedt om å rangere hvor godt de likte de ulike mennene.

Kvinnene rangerte mennene som hadde uttrykt at de var usikre på hva de syntes om hennes profil som de mest attraktive.

Studien ble utført på kvinner, men studieleder Erin Whitchurch ved Universitetet i Virginia mener de trolig ville fått samme resultat blant menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.