RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du bør ta nettbanktapene selv

Sist oppdatert:
Bankenes bransjeforening mener at folk bør ta tapet selv dersom noen trenger seg inn i deres nettbanken ved hjelp av koden og tømmer den
Bankenes bransjeforening Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) er ikke enig med Forbrukerombudet i at det bør innføres en grense for hvor mye penger kundene kan tape.

- Vi synes rent umiddelbart at det er en for lettvint løsning, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i FNH til Aftenposten.

Bakgrunnen for diskusjonen er at Uranienborg menighet kan tape inntil 1 million kroner etter et nettbanktyveri. Haakonsen for venter en diskusjon rundt temaet og understreker at FNH ikke har tatt noen endelig beslutning i saken.

Ifølge Finansavtaleloven kan kundene bare holdes ansvarlige for misbruk av kontoen hvis de har vært grovt uaktsomme, eller hvis de har bidratt til misbruket ved forsett. Haakonsen mener at dersom bankene skal overta risikoen for misbruk som skyldes at kunder har vært grovt uaktsomme, må de innføre strengere regler for bruk av nettbank.

- Da ville man måtte avgrense folks handlefrihet på nettet, og det er jo det stikk motsatte av det bankene jobber for, sier han til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere