RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VI KJØPER OSS UT av bakingen med kakemikser.
VI KJØPER OSS UT av bakingen med kakemikser. Foto: Mediehuset Nettavisen

Du bruker en halv milliard på dette

Vi kjøper bakemiks for 520 millioner kroner årlig.

(SIDE2:) Mange må si til seg selv at det er helt ok å kjøpe en bakemiks når de handler. Og de fleste av oss tyr til pulverposen en gang i blant. Noen synes til og med at de smaker bedre enn det de får til hjemme på kjøkkenbenken.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Brownies og muffins
I fjor kjøpte vi bakemiks for 520 milloner kroner, viser tall fra Nielsen innhentet av avisen Dagligvarehandelen. Da er brødblandingene holdt utenfor. Alt i alt var det faktisk en tilbakegang på 3.1 prosent eller 16,4 millioner kroner i omsetning, men likevel viser det at flere tyr til pulvermiks enn de vil innrømme.

Cupcakes, sjokoladekake, brownies og muffins er noen av storselgerne.

Dagligvarebransjen sier selv at salget av kakemiks går opp spesielt foran merkedager som Valentinerdagen, fastelavn og jul. Og kvinner er storkjøpere, spesielt de som skal bake til idrettsarrangementer, skole, og barnehage.

- Jeg tror de enkle oppskriftene fenger mest på pulver fordi ting som boller, brød og sjokoladekakelangpanne fort kan oppleves som pliktløpbaking. Særlig om du har små barn, og må bake dette til bursdager, sommeravslutninger og dugnader annen hver helg. Da er pulvermiks topp og så sparer vi heller tiden til mer spennende matlagingsprosjekter, sier blogger Susanne Kaluza.

- Ikke piske seg selv
Hun synes det er helt unødvendig at foreldre, og spesielt kanskje mødre, pisker seg selv fordi de ikke får til alt fra bunnen av.

-Posemiksene trenger ikke nødvendigvis å være mer usunne. Ofte er det bare de tørre inrgediensene som er ferdigblandet for deg. Hvis du er i tvil, les innholdsfortegnlsen bak på posen, sier hun.

Hun tror ikke miksebakingen viser at dagens generasjon foreldre er blitt latere.

- Med to utearbeidende foreldre er det umulig å rekke over alt, og da er baking en lett ting å prioritere ned. Selv føler jeg meg som en supermamma hvis jeg får til å bake en kake med barna -fra pose- istedenfor å kjøpe noe fra bakeren, sier Kaluza.

Gjør din egen vri
Ferdigmiksene på kakefronten speiler også baketrendene med cake pops og cupcakes som det siste nye. Dertil kommer nye varianter av vafler med Smash og muffins med Stratos.

For Susanne Kaluza er basisvariantene best.

- For meg er posemikser en strålende venn i nøden. Et godt triks er å pimpe opp bakemiksen med egne ingredienser. Jeg pleier for eksempel å bytte ut litt av vannet i browniesmiksen med appelsinjuice, og kanskje ha i noe hakket appelsinsjokolade. Vips har jeg laget appelsinbrownies i en fei, og ingen gjetter at de ikke kommer fra en «hemmelig familieoppskrift», sier Kaluza.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere