RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du drikker 67 liter brus

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
En femtedel av matbudsjettet går til brus.

(SIDE2): Det viser tall fra den nye rapporten «Utviklingen i norsk kosthold 2008» utgitt av Helsedirektoratet.

Brus er den viktigste enkeltkilden til barn og unges sukkerinntak og sukkerforbruket var 33 kg sukker per innbygger i 2007, og det er 10 kg mindre enn i 2000. Det skriver Helsedirektoratet på sine nettsider, onsdag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

67 liter brus
Brus og godteri er de største sukkerkildene i kostholdet. Vi spiste nesten 15 kilo godteri og drakk 67 liter sukkerholdig brus hver i 2007. Brusomsetningen var på sitt høyeste i 1997 med 93 liter per innbygger.

- Vi er glade for at sukkerforbruket er på vei nedover, men dessverre viser de siste tallene fra Bryggeri- og Drikkevareprodusentene at forbruket av sukkerholdig brus økte igjen i 2008, sier sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratets ernæringsavdeling.

Brus og godteri utgjør en økende andel av matutgiftene i forbrukerundersøkelsene. Det utgjør nå en større andel av forbruksutgiftene enn matvaregrupper som frukt, grønnsaker og brød. Vi bruker tre ganger så mye penger på godterier og brus som på fisk.

- Hele 90 prosent av barn i Norge får i seg for mye sukker, sier Haga Rimestad.

//LES MER OM HELSE HER//

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere